toplumsal muhalefetsendikal hareketKTOEÖS, LTB seçimlerindeki tarafını açıkladı!
yazarın tüm yazıları:

KTOEÖS, LTB seçimlerindeki tarafını açıkladı!

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, Lefkoşa Türk belediyesindeki tarafını açıkladı. KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel imzalı açıklama şöyle:

Bağımsız kitle ve sınıf sendikacılığını benimsemiş ve bu temelde mücadele eden sendikamız, yaklaşan LTB seçimleri bahane edilerek bazı çevrelerce siyasi partilere veya siyasi kişiliklere yakın gösterilme gayreti içerisine girilmiştir.

KTOEÖS, toplum sorunları ile öğretmen sorunlarını ayırmadan mücadele etmektedir.  Güvenilir bir kurum olarak toplum tarafından kabul görmektedir. Herhangi bir siyasi partiye veya siyasi kişiliğe bağlı kalmadan artan eşitsizlik ve adaletsizliklerin çözümüne, sosyal devletin gelişmesine, yoksulluğun bitirilmesine, demokrasi, barış ve kardeşliğe, adil, daha sosyal, daha insancıl bir ülkenin ve dünyanın oluşması için mücadele etmektedir.

 

KTOEÖS Neye Taraftır?

LTB’de yolsuzluk, hortumlama, hırsızlık yapılmıştır. Tüm sorumluların ve en küçük ihmalin bile hesabı mutlaka sorulmalıdır. Lefkoşalı yıllardır belediye hizmeti almamaktadır. Çağdaş, nitelikli kamusal ve ucuz belediye hizmetleri alması mutlaka sağlanmalıdır. Sağlık sorunlarının en büyük nedeni olan çevre kirliliği ve gıda güvensizlikleri artık son bulmalıdır. Keyfi, bilimsel olmayan ve rantçı bir anlayışla düzenlenemeyen çevre ve trafik, ciddi, bilimsel bir şehir planına dönüştürülerek halk trafik çilesinden kurtarılmalıdır. Belediye hizmetleri sadece çöp toplama, yol tamir etmeden çıkarılmalı, dünyanın tanıdığı LTB, çağdaş ülkelerin kentsel dönüşüm proje ve anlayışlarına kavuşturulmalıdır. Tek bölünmüş Avrupa başkenti, güney Lefkoşa ile entegre edilebilecek yapıya kavuşturulmalı ve çözüme hazırlanılmalıdır. Gerçek anlamda bir Avrupa Başkenti olma yolunda geliştirilmelidir. Zararlı haşere ve sineklerle etkili, zehirsiz, dünyanın kullandığı biyolojik mücadele yöntemleri ile sonuca gidilmelidir. Kaldırımlar işgal edilmiştir. Artan araç sayıları göz önünde bulundurularak ihtiyaç duyulan bölgelere çağdaş kamusal oto park alanları oluşturulmalıdır. Elde edilen gelir özel sermayeye değil, belediyeye kazandırılmalıdır. Okullar ve çevreleri geliştirilmeli, okul güvenliği ve sağlığını tehdit edici unsurlar kaldırılmalıdır. Turizm adası hedefiyle Lefkoşa surlar içi bir kültür mirası yapılmalıdır. Çocuklar güvenli ve çağdaş parklara kavuşturulmalı ve bu parklar yapıldıktan sonra da korunabilmelidir. Aileler gönül rahatlığıyla çocuklarını bu parklara götürebilmelidir. Kaldırımları, bisiklet ve araba yolları, parkları, tiyatroları, spor alanları, salonları, kültürel mirası, çağdaş bir şehirleşme anlayışına sahip bir Lefkoşa’ya ihtiyaç vardır. Lefkoşa işte böyle bir şehre dönüştürülmelidir.

Kısacası halkımız laik olduğu ve parasını ödediği hizmeti, emekçi ise emeğinin karşılığını ve sosyal güvencesini almalıdır.

Ne yazık ki LTB’yi soyanlar faturayı da Lefkoşa halkına ve belediye emekçilerine kesmiştir. Hizmetler özelleştirilmiştir. Kamusal nitelikli hizmet alması gereken Lefkoşalı’nın ise adam yerine konulmadığı, niteliksiz hizmetlerin çok pahalıya verildiği bir yönetim anlayışı geliştirilmiştir.

Sendikamız bu düzenin değişmesi için verilen mücadeleye destek vermiş ve vermeye devam edecektir. Alt yapısı kırk yıldır tamamlanamayan, sorunlar yumağı, kokan bir başkentten çağdaş, yasemin kokulu bir başkente geçme zamanı çoktan gelmiştir. KTOEÖS yalan, dolan, yağma politikalarına karşılık daha sosyal, daha insancıl, daha adil ekonomik, sosyal, siyasal anlayışlara ve politikalara TARAF olmaya devam edecektir.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin