toplumsal muhalefetsendikal hareketKTOEÖS: “Hesap verin veya çekip gidin”
yazarın tüm yazıları:

KTOEÖS: “Hesap verin veya çekip gidin”

Yeniçağ podcastını dinleyin

KTOEOSKıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmeneler Sendikası (KTOEÖS) yaptığı açıklama ile Ulusal Birlik Partisi’ne eleştirilerde bulundu… KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel imzalı açıklama şöyle:

Kukla UBP hükümeti dayatma paketlerle çalışanların haklarını budamaya devam ederken hiçbir sorunu çözemeyen ve kendi halkını yok eden bir terminatöre (yok ediciye) dönüşmüştür.

Gıda kontrollerini yapamayan ve halkının her gün zehirlenmesine göz yuman bir anlayışla hükümetçilik oyunu oynanmaktadır. Özel sektörde güvencesiz, sendikasız, hiçbir hakkı olmadan ucuza çalıştırılıp kalitesiz ve pahalı mal üretimi yaptırılmakta ve piyasada da tüketilmesine göz yumulmaktadır. Kıdem tazminatlarını, sosyal güvenlik yasası, maaş barem yasası, sosyal sigorta, ihtiyat sandığı, özelleştirme gibi yasalarla çalışanların tüm kazanılmış haklarını budayanlar bu ülkede siyaset yaptığını sanmaktadır. Milyarlarca liralık kaynağı peşkeş çekenler kriz bahanesi ile sadece dar gelirli kesimin omuzlarına daha da yük yüklemeye çalışmaktadır.

Bu ülkede çalışanların dayanacak hali kalmamıştır. Bu ülkede binlerce işsiz gencin dayanacak takati kalmamıştır. Bu ülkede her gün trafiğe can verenlerin canına tak etmiştir. Sağlıksız gıdalardan, katledilen çevreden zehirlenen insanımız kalp, kanser ve her türlü hastalıklarla boğuşmaktadır. Medyada boy gösteren ve kendini politikacı sananların tek sorun çözemediği soytarılık yaptığı anlayışlardan halkımız bıkmıştır. Sn. UBP hükümeti yetkilileri, Sn. Tatar yasalara rağmen kıdem tazminatlarını işçiden neden kesiyorsunuz? Kamusal tüm hizmetleri devleti zarara sokacak şekilde neden özelleştirip sosyal devleti ortadan kaldırıp, halkı neden üç beş zenginin inisiyatifine bırakıyorsunuz? İhraç etmek istediğimiz her ürün neden zehirli, kullanılamaz damgası ile geri gelmektedir? Neden trafik konusunda içinden çıkılamamaktadır? Çevre neden yağmalanmaktadır? Ahkâm keseceğinize onun izahını, hesabını verin veya veremiyorsanız çekip gidin.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin