toplumsal muhalefetsendikal hareketBASIN- SEN: "Bazı basın tarafsız niteliğini yitirmekte"
yazarın tüm yazıları:

BASIN- SEN: “Bazı basın tarafsız niteliğini yitirmekte”

Yeniçağ podcastını dinleyin

basin_senBasın Emekçileri Sendikası (BASIN- SEN), bazı basın emekçilerinin tehdit altında ve angarya çalıştırıldığını belirterek bu duruma tepki gösterdi. Yapılan açıklama şöyle:

Basın emekçileri açısından son günlerde akıl almaz olaylar yaşanmaya devam ediyor.

Birtakım basın emekçileri, programlarının/haberlerinin yayını öncesinde ve/veya programının/haberlerinin yayını sırasında ve sonrasında tehditler almakta, mobbing, angarya en acımasız bir biçimde uygulanmakta ve bazı basın emekçileri de, tüm etik ve yasal gerçeklik ayaklar altına alınarak işten durdurulmakta, iş bırakmaya zorlanmaktadır. Söz konusu davranış biçimlerinin kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur.

Coğrafyamızdaki medya gerçeği içinde yaşamlarını sürdüren birtakım medya kuruluşları, ekonomik çevrelerle ve/veya siyasal odaklarla içine girdikleri “bağımlılık ilişkileri” gereği objektif karakterini yitirmekte, özgür basın ve basın özgürlüğünü savunan basın emekçilerini bir biçimde haksız yere cezalandırmaktadırlar.

Basın emekçileri olarak bizlerin birincil görevi halkın doğru bilgiye ve habere ulaşmasını sağlamaktır. Halkın doğru habere, bilgiye ulaşma hakkından kaynaklı misyonumuz, çalıştığımız kurumlardan bağımsız evrensel bir misyondur. Ve çalıştığımız kurumların da bu evrensel misyon çerçevesinde hareket etmesi en büyük beklentilerimizdendir.

Hiçbir yayın kuruluşu halka ve halkın gözü, kulağı ve dili olan basın emekçilerine rağmen ve onlara karşı bir tavırla ayakta duramaz, gelişemez.

Yasallığı ve meşru olanı savunan bir sendika olarak, birtakım medya kuruluşlarımızın çalışanlarına karşı uyguladığı yasallıktan ve meşruluktan uzak yönetsel anlayışı şiddetle kınıyoruz.

Çalışanların örgütlü gücü olarak, hiçbir medya kuruluşumuzla bir kavga içine girmeyi istememekle birlikte ve sorunların kavgayla çözülmemesi gerektiğine inanan bir anlayışla hareket ettik, etmeye devam ediyoruz. Ancak bu iyi niyetli tavrımız, hiçbir şart altında bir zafiyet olarak algılanmamalıdır. Bilinmelidir ki Basın-Sen, yasallık ve meşruluk temelinde kavga etmekten geri durmadı/durmayacaktır.

Bu doğrultuda hareket ediyor ve bundan sonra da edeceğiz. Dünyadaki en güçlü şey kalemdir. Bizlerin kalemini kırmaya çalışanlar, bilmelidirler ki boyun eğmeyeceğiz ve kalemizi kırmaya çalışanları tek tek ifşa edeceğiz. Basın emekçilerinin büyük çoğunluğu, hiçbir zaman emeklerinin karşılığını alamadılar. Buna rağmen çalışmalarına fedakarca devam ettiler. Ancak bizlerin fedakar duruşu karşısında akıl almaz tavırlar sergileyenler her geçen gün ipin ucunu biraz daha kaçırdılar. Bu gidişatı sürdüren birtakım medya patronları, basın çalışanlarına zulmü reva görmekte deyim yerindeyse köle anlayışı zihniyetlerini sürdürmektedirler. Ancak bizler, bunu kabul etmedik ve etmeyeceğiz. Sesimizi en yüksek ve sert şekilde duyuracağımızın, bu zihniyete izin vermeyeceğimizin altını bir kez daha çizmek istiyoruz.

Bugüne kadar basın emekçilerini koruyan ve haklarını en üst noktada tutmaya çalışan Basın-Sen, bundan sonra da aynı düşünceyle çalışmalarına devam edecektir.

Herkes bilsin ki, basın emekçileri korkmadı, korkmayacak ve haklı mücadelesini, sendikasıyla birlikte vermeye devam edecektir.

Biz basın emekçileri, medya patronlarının bizlerden her zaman için daha fazlasını istediklerini biliyoruz/yaşıyoruz. Ancak “daha fazlanın” sonu yoktur. Buna karşın basın emekçisinin dayanma noktasının bir sonu vardır ve bu sona gelindiğinde, “yeter” demesini de bilmeliyiz/biliriz. Bir dolap beygiri ya da iş makinesi değiliz. 21. Yüzyılın 13. yılında hala daha angarya çalışmayı öngören yönetsel anlayışa, hiç uzağa gitmeden kendi coğrafyamızdaki başarılı iyi örnekleri hatırlatmak isteriz.

Bizler, Kıbrıs Türk Halkının habere, bilgiye ulaşma hakkını onlar adına kullanan basın emekçileriyiz. Ve arkamızı dayadığımız yer, ne siyasi ne de ekonomik odaklardır. Varlık nedenimiz/nedeniniz olan/olması gereken bizzat halkın ta kendisidir.

Hiç kimsenin şüphesi olmasın, Basın-Sen basın alanında faaliyet gösteren iyileri de, kötüleri de ifşa etmekte ve halkın takdirine sunmakta bir an bile tereddüt etmeyecektir.

Geçmişte yaşadığımız/yaşattığımız süreçler, gelecekte yaşanacak olanların aynası olacak.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin