güncel haberkıbrıs haberAKEL, Cumhurbaşkanı ve hükümet partilerini özelleştirmeler konusunda açıklama yapmaya çağırdı
yazarın tüm yazıları:

AKEL, Cumhurbaşkanı ve hükümet partilerini özelleştirmeler konusunda açıklama yapmaya çağırdı

Yeniçağ podcastını dinleyin

AKEL, Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis’i ve hükümette yer alan siyasi parti liderlerini, Maliye Bakanı Mihalis Sarris’in özelleştirmeler konusunda yaptığı açıklamalar ile ne derece hemfikir olduklarını açıklamaya çağırdı.

AKEL Meclis Grup Başkan Vekili Stavros Evagoru, “Cumhurbaşkanı ve parti liderlerinin herhangi bir açıklama yapmamaları durumunda oy koparmak için seçimler öncesinde halkla dalga geçtiklerini farzedebiliriz” dedi.

Evagoru, seçimler öncesinde Nikos Anastasiadis’in kamu iktisadi teşekkülleri çalışanları ve yöneticilerine kendisinin özelleştirmelere karşı olduğunu söylediğini hatırlattı.

Evagoru, “maalesef Maliye Bakanı ise kamu iktisadi teşekküllerinin özel teşebbüs elinde daha az çalışan ve daha az maliyetle faaliyet gösterebileceği şeklinde açıklamalarda bulunuyor” dedi.

 

Maliye Bakanı: CYTA’nın özelleştirilmesi devlete katkı sağlar

Maliye Bakanı Mihalis Sarris iletişim alanı için stratejik bir yatırımcının kısa bir süre içerisinde herkese yardımda bulunabileceğini söyledi. Sarris Kıbrıs’ın, önemli alanların hala daha devletin ellerinde olduğu az sayıda ülkeden biri olduğuna da dikkat çekti. Bu durumun çekici devlet işletmelerine stratejik yatırımcı çekmeye yardımcı olacağı görüşünü savundu. Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre bakanlığın düşüncesinde yatırım yapacak stratejik yatırımcıya esneklik sağlanması ve kurumun gerçek kontrolünün verilmesi var. Bu arada Maliye Bakanı Sarris Alman gazetelerinin yayınlarını yorumlarken de Kıbrıs’ta tasarruflarda tıraşlanmaya gidilmesi düşüncesinin tamamı ile akıl dışı olduğunu söyledi. Troyka’nın Kıbrıs’a gelmeyi programladığı haberlerini de yalanladı. Buna karşı Sarris, Kıbrıs’a yardımcı olmak amacıyla çeşitli düzeylerde teknokratların ise adaya gelmekte olduklarını duyurdu. Memorandumun Mart ayı sonuna kadar imzalanması olasılığına ilişkin ise görüş açıklamaktan kaçındı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
234AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin