toplumsal muhalefetsendikal hareketSendikalar genel grev olabileceğini açıkladılar
yazarın tüm yazıları:

Sendikalar genel grev olabileceğini açıkladılar

Yeniçağ podcastını dinleyin

(KHA) Kıbrıs Çalışanları Konfederasyonu (SEK) ve Kıbrıs İş Federasyonu (PEO) başkanları Nikos Moyseos ve Pambis Kiritsis, İnşaat sektöründeki çıkmazın devam etmesine bağlı olarak sendikaların genel greve gidebileceklerini bildirdi.

Kıbrıs Haber Ajansı’na (KHA) açıklamalarda bulunan Moyseos ve Kiritsis, iki sendikanın, sekiz günden beri grevde olan inşaat sektöründeki çalışanlara destek vermek için genel bir grev olasılığını incelediklerini ifade ettiler.

SEK konuyla ilgili olarak Cuma günü bir toplantı yapacak, PEO ise inşaat sektöründekiler için Çalışma Bakanı’yla görüşmeler yapılmış olsa da, bir çözüm bulunamaması halinde genel grev önermeye karar verdi.

Perşembe günü Moyseos ve Kiritsis, ilgili inşaat sektörü sendikalarının başkanlarıyla durumu gözden geçirdi.

Ayrıca, çalışanların sendikası tarafından 2013 için çalışma koşullarını dondurmaya yönelik kararın da Cuma günü Çalışma Bakanı ve sosyal taraflar arasında yapılacak toplantıda gündeme getirilmesi bekleniyor.

 

Çalışma Bakanı: Ülke başka grevleri kaldırmaz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sotirulla Haralambus, inşaat sektörü çalışanları tarafından başlatılan süresiz grevin başka iş kollarına genişletilmesine mevcut ekonomik koşullar altında ülkenin dayanamayacağı uyarısında bulundu. RIK Radyosuna konuşan Çalışma Bakanı, işveren örgütlerini üzerinde anlaşılan toplu sözleşmeleri ihlal etmekle suçladı. Haralambus, aynı zamanda işveren tarafı ve sendikal örgütleri uzlaşmacı çözümler bulmak ve iş ilişkilerinde kargaşaya neden olunmaması için Çalışma Bakanlığında diyalog kurmaya davet etti.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin