toplumsal muhalefetsendikal hareketSendikal Platform Londra’daki temaslarına başladı
yazarın tüm yazıları:

Sendikal Platform Londra’daki temaslarına başladı

Yeniçağ podcastını dinleyin

sendikalplatform“İngiltere Parlamentosu’ndan aldığı davet üzerine”, İngiltere’nin Başkenti Londra’ya giden 12 kişilik Sendikal Platform heyeti temaslarına başladı.

KTÖS Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil başkanlığındaki Sendikal  Platform heyeti dün öğleden önce İngiltere Kıbrıs’ın Dostları Grubu Koordinatörü Mary Southcott ile bir görüşme gerçekleştirdi.

İngiliz Parlamentosu’na ait Portcullis House’ta gerçekleştirilen görüşmenin ardından İngiltere Dışişleri Bakanlığı’na geçen heyet, burada Kıbrıs-Yunanistan-Türkiye Masası Başkanı David Reed’le bir araya geldi.

Heyet dün akşam son olarak İngiliz milletvekili ve Kıbrıs’ın Dostları Grubu Eşbaşkanı Andy Love ile bir görüşme gerçekleştirdi. Toplantı yaklaşık iki buçuk saat sürdü.

Sendikal Platform görüşmelerin ardından görüş ve önerilerini içeren birer dosya da sundu.

Görüşmelerde Sendikal Platform adına konuşan KTÖS Genel Sekreteri Elcil, Kıbrıs Türk toplum temsil eden Sendikal Platform’un, Kıbrıs’ta devam eden çözümsüzlüğün ortadan kaldırılarak BM parametreleri çerçevesinde Birleşik Federal Kıbrıs’ın yaratılması, Kıbrıslı Türklerin kendi kendini yönetmesi, demokrasi, insan hakları ve emeğe saygıyı yükseltmek amacıyla bir araya gelen ilerici sendikaların oluşturduğu bir platform olduğunu söyledi.

Sendikaların, Kıbrıslı Türklerin kendi kendisini yönetmesi ve Birleşik Federal Kıbrıs’ın yaratılması için 80 bin kişinin katıldığı mitingleri ve toplumsal hareketlerin öncüsü olduğunu anımsatan Elcil, Kıbrıs’ta çözümsüzlükten en fazla zarar görenin Kıbrıs Türk toplumu olduğunu kaydetti.

“Şu anki yönetim ve Türkiye’nin izlediği politikanın Kıbrıs’ta bir çözümü öngörmediği” inancını dile getiren Şener Elcil, Cenevre Sözleşmesine aykırı olarak Türkiye’den aktarılan nüfusun demografik yapıyı olumsuz etkilediğini, Kıbrıs’ın kuzeyinde verilen sağlık eğitim ve sosyal hizmetleri zora sokmakta olduğunu belirtti.

Bunun yanında Türkiye’nin son yılarda bilinçli olarak Sunni İslam’ı dayatmak için külliye ve cami yapımının yoğunlaştırıldığını belirten Şener Elcil, “Kıbrıs’ın kuzeyinde uygulanan bilinçli politikalar Kıbrıslı Türkleri yok olma noktasına getirmiştir” dedi.

“BM parametreleri ve tarafların tüm görüşlerini barındıran şekliyle oluşturulan 23 Mayıs, 1 Temmuz anlaşmaları çerçevesinde Kıbrıslıların ortak kullanacağı tek egemenliği, tek yurttaşlığı, uluslararası tek temsiliyeti olan siyasi eşitliğe dayalı Birleşik Kıbrıs yaratılmalı ve en erken zamanda hayata geçirilmelidir” diyen Elcil, görüştüğü İngiliz yetkililerinden Garantör Ülke temsilcileri olarak bu konuda daha etkin tavır izlemelerini talep etti.

Sendikal Platform’un temasları çerçevesinde, Kıbrıs’ın Dostları Derneği Başkan Yardımcısı Lord Dubs, Kıbrıs’ın Dostları Derneği Eş Başkanı Enfield Milletvekili Nick De Bois başta olmak üzere görüşmeler yapacak.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin