toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS İLE DAÜ-SEN ÇALIŞTAYI BOYKOT EDECEK
yazarın tüm yazıları:

KTÖS İLE DAÜ-SEN ÇALIŞTAYI BOYKOT EDECEK

Yeniçağ podcastını dinleyin

ktos_dausenKTÖS ile DAÜSEN, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) yarın başlayacak “Temel Eğitim Programlarının Geliştirilmesi Hazırlık Çalıştayı”nı “tam bir fiyasko” olarak niteledi ve boykot ettiğini bildirdi.

KTÖS ile DAÜSEN, tüm demokratik kitle örgütleri ile siyasi partileri de çalıştayı boykot etmeye çağırdı.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ile DAÜSEN Başkanı Ulaş Gökçe konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, eğitimde yaşanan sorunları yıllardan beridir gerek yazılı gerekse sözlü raporlarla ortaya koyduklarını ancak eğitimde bilimsel dönüşümü sağlayıp, parasız, demokratik bir eğitimi hedefleyen açılımların ortaya konulmaktan kaçınıldığı vurgulandı.

Konu ile ilgili ortak açıklama:

Eğitimde yaşanan sorunları yıllardan beri gerek yazılı, gerekse sözlü raporlarla ortaya koymamıza rağmen, eğitimde bilimsel dönüşümü sağlayıp, parasız, demokratik bir eğitimi hedefleyen açılımlar ortaya konmaktan kaçınılmaktadır.

Eğitim temel bir insan hakkıdır. Parasız kaliteli eğitimi eşitlik ilkesi temelinde tüm vatandaşlara sunmak devletin temel görevidir. Eğitimi yazboz tahtasına dönüştürüp, özel okulları teşvik eden, eğitime ayrılan bütçenin %75’ini özel okullara veren, öğrenciyi müşteri olarak gören ve yarışmacı sınavlarla çocuklarımızı velilerimizi ve tüm toplumu baskı altına alan işbirlikçi UBP, “eğitimde reform” adı altında göz boyamaya çalışmaktadır. AKP hükümetinden aldığı bir milyon TL ile ders kitapları ve müfredatlarında değişime gidileceği maksadı ile Doğu Akdeniz Üniversitesi ile protokol imzalayan eğitim bakanlığı, AKP’nin Türkiye’de yapmaya çalıştığı eğitimi, fetih hareketini Kıbrıs’ın kuzeyine de taşımayı hedeflemektedir. Ders kitaplarında ve müfredatlarında değişiklik gerekçesi ile Temel Eğitim Programlarının Geliştirilmesi Hazırlık Çalıştayı adı altında Doğu Akdeniz Üniversitesi tarafından yapılacak olan etkinlik tam bir fiyaskodur.

Yaptığımız temaslar sonucunda;

1. Eğitim Bakanlığı’nın DAÜ’ye verdiği paranın AKP’nin eğitimi “fetih” projesi için vermesinden

2. Temel Eğitim Programı’nın Geliştirilmesi için hazırlandığı söylenen projenin ortaya konmamasından

3. Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin adının AKP’nin “eğitimi fetih hareketine” bulaştırılarak bilimselliğin arkasına saklanılmasından.

4. Son yapılan eğitim şurası kararların ortada olmasına rağmen dikkate alınmamasından

5. Yarışmacı sınavları ortadan kaldırmaya yönelik hiçbir girişime yer vermemesinden.

6. Eğitim alanında faaliyet gösteren sendikaların tümünün Çalıştay’a çağrılmamasından

7. Çalıştay’da görev alacak öğretmenlerin belirlenmesinde, öğretmenlerin tümüne duyuru yapılmayıp, objektif olmayan kriterlerle çalışma gruplarının oluşturulmamasından.

8. Sendikamıza projenin ileriki aşamasında “gözlemci” statüsü verilmek istenmesinden dolayı.

 

21-22 Şubat tarihlerinde yapılacak olan çalıştayı boykot ediyoruz. Şeriatçı AKP’nin “eğitim fetih hareketine” ortak olmayacağımızı duyururuz.

Bu bağlamda sendikalarımız, tüm demokratik kitle örgütlerini ve siyasi partileri bu suça ortak olmamaya davet eder.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin