toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS: Bullez Yemeğe Bekleriz
yazarın tüm yazıları:

KTÖS: Bullez Yemeğe Bekleriz

Yeniçağ podcastını dinleyin

ktoslogoKTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, TC AB Bakanı Egemen Bağış’ı bilgisini artırmak ve Kıbrıs’taki gerçekleri anlatmak için, Lefkoşa’da “Bullez yemeye” davet etti.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yaptığı açıklamada, “Kıbrıslı Türkler’in her işine karışan Türkiye yetkililerinin”, en nihayet güneydeki seçimlere de “burunlarını sokmaktan çekinmediklerini” açıklamaları ile ortaya koyduğunu belirterek, “UBP’nin kurultayına müdahale eden mahallelerde delegeleri etkilemek için İrsen Küçük lehine toplantılar düzenleyen TC elçisi ve TC’li bakanlar, kuzeydeki seçimlerde istedikleri sonucu alınca, şimdi güneyle ilgili açıklamalara başlamışlardır” dedi.

Konu ile ilgili açıklama şöyle:

Kıbrıslı Türkler’in her işine karışan Türkiye yetkilileri en nihayet güneydeki seçimlere de burunlarını sokmaktan çekinmediklerini açıklamaları ile ortaya koymaktadırlar.

Ulusal Birlik Partisi’nin kurultayına müdahale eden mahallelerde delegeleri etkilemek için Sn. İrsen Küçük lehine toplantılar düzenleyen TC elçisi ve TC’li bakanlar, kuzeydeki seçimlerde istedikleri sonucu alınca, şimdi güneyle ilgili açıklamalara başlamışlardır. İrsen Küçük’ün seçilmesi için her türlü maddi manevi ortaya koyan AKP, elbette karşılığını fazlasıyla almak için bunu yapmıştır.

Yıllardan beri adanın kuzeyinde kukla bir yönetim kuran Ankara 4 Mart 1964’ten beri Kıbrıs Cumhuriyeti’nin işgal altında tutan Rumları da resmen tanıdığını gizlemeye çalışmaktadır. Uluslar arası her alanda resmen tanıdığı spor karşılaşmaları, ve resmi temaslar bulunduğu Rumların işgalindeki Kıbrıs Cumhuriyeti makamlarını tanımadığını söyleyerek tam bir ikiyüzlü siyaset izlemektedir. Kıbrıslı Türkler’in siyasi iradesine ipotek koyan, Kıbrıs Cumhuriyeti’ndeki haklarını kullanmalarını engelleyen, adada 1974 sonrası yaratılan statükoyu kalıcılaştırmaya çalışan AKP hükümeti tüm Kıbrıslılar ile alay etmektedir.

AB Bakanı Egemen Bağış, Kıbrıslı Türkler’in “evet”inin arkasına saklanarak küstahça açıklamalar yapmaya devam etmektedir. Çözüm için tek bir asker çekmeyen, sınır kapılarında tüm Kıbrıslılar’a eziyet çektiren, adaya nüfus taşıyıp vatandaşlık dağıtan, Kıbrıslı Türkler’in siyasal iraesini gaspeden, Rum mallarını yağmalatan, Maraş’ı hala daha kapalı tutan, adanın kuzeyinde kukla yönetimler kurduran, gençlerimizi göçe zorlayan, dini baskıları artıran ve Kıbrıslı Türkler’e ambargo uygulayan Türkiye yetkilileri kendi yaptıklarını görmeden, bizlere hakaret etmeyi alışkanlık haline getirmişlerdir.

Sn. Egemen Bağış, Kıbrıslı Türkler’e uyguladıkları asimilasyon ve entegrasyon politikalarını görmezden gelmektedir. Kendilerine uluslar arası antlaşmalarla anayasal nizamını ve toprak bütünlüğünü korumak için garantörlük sorumluluğu verilen Kıbrıs Cumhuriyeti Devleti’nin %37 toprağını kontrolleri altında tuttuklarını bilmeyecek kadar bilgiden yoksun görünmekte ve numara yapmaktadır. Bundan da öte Sn. Bağış, küstah  bir şekilde İstanbul Boğazı’nda balık yeme davetleri yapmaktadır. Biz de Sn. Egemen Bağış’ın bilgisini artırmak ve Kıbrıs’taki gerçekleri anlatmak için onu Lefkoşa’da BULLEZ yemeğe davet ederiz.  

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
217AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin