toplumsal muhalefetsendikal hareketKTMAS: “Özelleştirme Yasası Kapsamında Kamuda Görevlendirilen Personel Mağdur”
yazarın tüm yazıları:

KTMAS: “Özelleştirme Yasası Kapsamında Kamuda Görevlendirilen Personel Mağdur”

Yeniçağ podcastını dinleyin

ktamsKıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Özelleştirme Yasası kapsamında kamuda görevlendirilen personele Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın 7’nci ve 21’inci Maddesinin tüm hükümlerinin uygulanarak maaş intibaklarının eksik yapıldığını tespit ettiklerini açıkladı.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan yaptığı yazılı açıklamada, Özelleştirme İstihdam Komisyonu’na gönderdiği yazıyı paylaşarak, konu ile ilgili olarak gerekli düzeltmelerin yapılıp mağdur olan personelin bu mağduriyetinin bir an önce giderilmesini istedi.

KTAMS’ın dağıtımını Maliye Bakanlığı’na da yaptığı açıklama şöyle:

“Özelleştirme Yasasının Geçici 1. Maddesi kapsamında kamuda görevlendirilen personele Komisyonluğunuzun önerisi ile Maliye İşleriyle Görevli Bakanlık tarafından, konu ile ilgili istihdam edilen personelin eğitim durumları dikkate alınarak, özelleştirilmesi yapılan kurumdaki çalıştığı her hizmet yılına bir kademe ilerlemesi verilmek suretiyle ve Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasasının 7’nci ve 21’inci maddeleri altında oluşan Birinci Cetvelde yer alan Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş–Ücret) Tablosundaki barem ve kademelere maaş intibakı uygulamasının yapılması gerekmektedir.

Komisyonluğunuz tarafından Özelleştirme Yasasının Geçici 1. Maddesi kapsamında kamuya görevlendirilen şahısların maaş intibakı, Özelleştirme Yasasının 56(2) Maddesi hükmüne binaen sadece Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasasının 7’nci ve 21’inci maddesinde belirtilen tablonun baz alınabileceği malumlarınızdır.

Ancak bu personele ilgili Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasanın 7’nci ve 21’inci Maddesinin tüm hükümlerinin uygulandığını dolayısı ile bu personelin maaş intibaklarının eksik yapıldığını tespit etmiş bulunmaktayız.

Konu ile ilgili olarak gerekli düzeltmelerin yapılıp mağdur olan personelin bu mağduriyetinin bir an önce giderilmesi hususunda tarafımıza bilgi verilmesini talep eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin