toplumsal muhalefetsendikal hareketEl- Sen: Kurumun zararının sorumlusu hükümettir
yazarın tüm yazıları:

El- Sen: Kurumun zararının sorumlusu hükümettir

Yeniçağ podcastını dinleyin

elsenelseEl – Sen Başkanı Çağlayan Cesurer, yaptığı basın açıklaması ile Kıb – Tek’in zarar etmesinin tek sorumlusunun hükümetin kendisi olduğunu ifade etti. Açıklama şöyle:

Maliye Bakanı Sayın Ersin Tatar bir televizyon kanalında KIB-TEK ile ilgili olarak gerçekleri inkar ederek kendisine göre suçlu olarak Fuel Oil kullanımını gösterdi. “Sirkatin söyler kıpti kendini överken” diye bir ata sözü var. Bunu Sayın Tatar ve hükümete uyarlarsak “Suçunu söyler hükümet kendini överken” denebilir. Çünkü Maliye Bakanı hükümete bağlı daireler, diğer kurum ve kuruluşların elektrik tüketimi borcunu ödememektedir.

Ödememekle de kalmamakta tek taraflı olarak ödemesi gereken fiyatı düşürmekte ancak yine herhangi bir ödeme yapmamaktadır. Bu da yetmezmiş gibi YDÜ’nün borcunu üstüne almakta. Ancak yine tek kuruş ödeme yapmamaktadır. Belediyelerin elektrik borçları için yaptığının da sonucu kurumun alacaklarını azaltmak, buna karşın kuruma yine tek kuruş ödenmemesi olmaktadır.

Cratos Hotel gibi büyük özel sektör kuruluşlarının borçlarını ödememesine ve karşılığında elektriklerinin kesilmesine müdahale etmekte, ancak kendi yükümlendiği örneğin teşvik gibi ödemeler için KIB-TEK’e tek kuruş ödememektedir. Devletin bütçesi hazırlanırken sendikamız BRTK dahil kamusal alan için bütçeye konması gereken rakamı bilimsel verilerle ortaya koymuş, ilgili bakan dahil komite üyelerini bilgilendirmiş ancak Sayın Tatar yeterli ödenek konmasını kendisi engellemiştir. Şimdi de Bütçede yeterli ödenek olmamasına rağmen diye başlayan söylemlerde bulunabiliyor.

Sayın Tatar sendikamızın yıllardır söylediği bir sonuca ulaşarak devletin 31/12/210 öncesi borç – alacak mahsuplaşması sonunda 59,089,476 TL, 01/01/ 2011sonrası devlet daireleri toplamı 12,041,500 TL, Ödeme süresi gelmiş teşvik miktarı 5,384,132 TL Yakın Doğu Üniversitesinin Elektrik Kurumuna olan elektrik tüketim borcunun ödenmesi ile ilgili temlik nedeni ile 10,715,533 TL. KIB-TEK’in Maliye Bakanlığından toplam alacağı 87,230,642.61 TL’dir. Bunun yanında BRT Kurumu17,348,221,91 TL, Din işleri dairesi ve bağlı camiler 6,057,876,31 TL borçları ile birlikte KIB-TEK’e toplamda Maliye Bakanlığının ödemekle yükümlü olduğu 110,636,741,83 TL alacağı birikmiştir.

Kurumun sadece maliye bakanlığı ve bağlı dairelerinden alacağı 110,000,000 TL’yi aşmışken 20 günlük yakıt kalmış olması hangi ekonomik mantığın ürünüdür. Bilinmesi gerekir’ki ülke karanlıkta kalmadan önce maliye bakanlığı karanlıkta kalacaktır ve bu sefer polis gücüylede bunu engelleyemeyecektir.

Kurumun yıllık 150 milyon zarar ettiği iddiaları ile daha da korkunç bir duruma düşüyor. 150 milyon zarar varsa bunun kaynağı hükümet ve başta Maliye Bakanlığıdır. Maliye Bakanlığı kendi yükümlülüklerini yerine getirmeyince kurum borçlanmak zorunda kalmakta ve faiz yükü artmaktadır. Hükümet teşvik veriyorum diyerek bazı kesimlerin elektrik tüketiminin bir kısmını karşılayacağım diyor, ancak karşılaması gereken miktarı ödemiyor.

Bu koşullarda kurum Yönetim Kurulu, ilgili Bakan ve hükümetin baskısı altına alınmaktadır. ÖZERK ve dış müdahalelerden uzak bir yapı yaratılacağı sözü bir gecede unutulmuş, Sayın Bakan, kendi söylediklerinin gerçek olduğunu ve devamla ve “Her yerde, her zaman bu adamlarla tartışırım. Halkın gerçekleri bilmesi lazım. Siz halka yalan söylerseniz, yanlış bilgi verirseniz o halka ihanet etmiş olursunuz.” Değerlendirmesine yürekten katlıyoruz.

Halka kimin yalan söyleyerek ihanet ettiğini ortaya çıkarmak çok basittir. Kendi TV kanalı veya bir başka kanalda veya ortak yayında belgeleri ortaya koyarak kendi ifadeleri ile “kimin halka yalan söyleyerek ve yanlış bilgi vererek ihanet ettiğini” her zeminde tartışmaya hazırız.

Hodri meydan.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin