güncel haberkıbrıs haberKıbrıs Cumhuriyeti seçimleri sonrası gelişmeler...
yazarın tüm yazıları:

Kıbrıs Cumhuriyeti seçimleri sonrası gelişmeler…

Yeniçağ podcastını dinleyin

?????????? ??????? - ?????????http://www.cybc.com.cy/tr/

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin gelecek Pazar günü gerçekleştirilecek ikinci turu arefesinde bu hafta, yoğun siyasi kulis çalışmalarına sahne olacak.

RIK’e açıklamalarda bulunan EDEK Başkanı Yannakis Omiru, partiler ve Cumhurbaşkanı Adayları ile telefon görüşmeleri yaptığını açıkladı.

Omiru, EDEK’in siyasi bürosunun yarın toplanarak son gelişmeleri ele alacağını, diğer taraftan seçimlerle ilgili son kararları Perşembe günü EDEK’in Merkez Komitesinin vereceğini söyledi.

Omiru, EDEK’in ilke ve değerlerine bağlı kaldığını belirtti.

Diğer taraftan EDEK Merkez Komitesi Sekreteri Dimitris Papadakis, Kıbrıs Haber Ajansına yaptığı açıklamalarda, EDEK’in yarın sabah 9.30’da Stavros Malas, 11.30’da da Nikos Anastasiadis ile görüşeceğini kaydetti.

EVROKO Başkanı Dimitris Silluris de Nikos Anastasiadis’in kendisiyle görüşmek istediğini ve bunun gün içerisinde gerçekleşebileceğini açıkladı.

Ekologlar Hareketi Genel Sekreteri Yoanna Panagiyotu ise partinin Merkez Komitesinin bu gece gelişmeleri ele almak üzere toplanacağını kaydetti.

Panagiyotu, kendisinin ikinci turda vicdana göre oy kullanılması teklifinde bulunacağını söyledi.

Öte yandan dün yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin ilk turunda Nikos Anastasiadis %45,46, Stavros Malas %26,91, Yorgos Lillikas da %24,93 oranında oy aldı.

Bununla birlikte açıklanan resmi sonuçlar, oy verme işleminin sona ermesinden hemen sonra yayınlanan ve Nikos Anastasiadis’in ilk turda Cumhurbaşkanı çıkmaya oldukça yakın gösteren sandık çıkış anketlerini de haksız çıkardı.

 

Stavros Malas: Gelecek haftaki seçimler gelecek için belirleyici olacak

Cumhurbaşkanı adayı Stavros Malas gelecek haftaki seçimlerin ülkenin önümüzdeki onlarca yılını belirleyeceğini söyledi.

“Seçimlerin birinci turunda hep birlikte başardığımız ilk adımdır.” diyen Malas, ilerlemeye ve siyasi ifadenin güvenirliliği ile gerekçelendirilmiş söze inanan Kıbrıs halkına seçimlerin ikinci turunda kendisiyle birlik olma çağrısı yaptı.

Malas bu arada Yorgos Lillikas’a destek veren güçlerle tarihi ve Kıbrıs’ın karşı karşıya olduğu somut sorunları ele alamda birçok ortak noktaları bulunduğunu ifade etti.

“Şimdi içinden geçtiğimiz bu çok kritik anda ülkemize bir gelecek ve bir perspektif verme zorunluluğumuz vardır” dedi.

Seçimlerin birinci turunda kararlılıkla, onurla ve sistematik bir çalışmayla verdikleri mücadeleyi ikinci turda da vereceklerinin altını çizdi.

 

Andros Kiprianu: AKEL’in seçimlerin iki turlu olacağına yönelik öngörüsü doğrulandı

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu partisinin seçimlerin iki turlu olacağına yönelik değerlendirmesinin doğrulandığını söyledi.

Bu süreçte çok zor bir mücadele verildiğine dikkat çekti.

Stavros Malas’ın adaylığının birçok saldırıyla karşı karşıya kalmasına rağmen seçimlerin ilk tur sonuçlarının bu adaylığın AKEL seçmeninin çok büyük bir çoğunluğu ve diğer siyasi alanlardan seçmenler tarafından kucaklandığını gösterdiğine dikkat çekti.

Andros Kiprinu bu arada ikinci tura geçmeyi başaramayan Yorgos Lilligas’a saygı duyduklarını da ifade ederek Nikos Anastasiadis’in seçilmesinin yolunun kesilmesi için ortak bir mücadele onunla birlikte olma arzusunu ifade etti.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin