güncel haberdış haberBulgaristan'da halk sokağı bırakmıyor
yazarın tüm yazıları:

Bulgaristan’da halk sokağı bırakmıyor

Yeniçağ podcastını dinleyin

bulgaristanBulgaristan’da hükümetin istifa etmesine rağmen yüz binlerce kişi sokaklara dökülerek protesto gösterilerini sürdürüyor.

Elektrik dağıtım şirketlerinin fahiş fiyat artışlarına karşı başlayan protestolarda, siyasi partilerin yasaklanması, Anayasanın değiştirilmesi gibi taleplerde bulunan vatandaşlar bugün, istifa eden Boyko Borisov kabinesinin mahkemeye verilmesini de istedi.

Göstericiler, siyasi sistemi simgeleyen kukla ve Anayasa kitaplarını yakarken, “Hainler” ve “Mafya” sloganları attı.

Sofya’da yaklaşık 15 bin kişi kent merkezi girişindeki Kartallı Köprü’de toplanarak, parlamentoya doğru yürüdü.

Parlamento önünde “Mafya” sloganı atan göstericiler taşıdıkları bayraklar ve pankartları ile cumhurbaşkanlığı binasına doğru yöneldiler. Burada da “Değişim”, “Devrim”, “Mafya” ve “Zafer” sloganları atan göstericiler, daha sonra aynı güzergahtan geri dönüp yine Kartallı Köprü’ye ulaştı. Gösteri köprüdeki geniş kavşakta bir süre daha devam etti.

İçişleri Bakanlığı gerek Sofya’da gerek diğer büyük şehirlerde önemli bir olay yaşanmadığını bildirdi. Protestocuların bazıları daha küçük gruplara dağılarak, şehrin diğer caddelerinde yürüyüş yaptı.

14 gündür süren protestolara ailece katılan yurttaşlar, bugüne dek siyasi partilerin halkı uğrattığı hayal kırıklığı ile ilgili duygularını paylaşarak, hatıra fotoğraflar çektirdiler. Hükümetin istifası üzerine göstericiler Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ile görüşmek istediklerini, ancak hiçbir politikacının katılmasını istemedikleri bu görüşmenin naklen yayında kameraların önünde yapılması talebinde bulundular.

Bulgaristan’ın Varna şehrinde bugün düzenlenen en büyük protestoya 40 bin kişi, Filibe ve Eski Zağara’da 15’er bin kişi katıldı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
240AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin