toplumsal muhalefetsendikal hareketTIP-İŞ'ten "vatandaşlık" tepkisi!
yazarın tüm yazıları:

TIP-İŞ’ten “vatandaşlık” tepkisi!

Yeniçağ podcastını dinleyin

tip-isKıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş), vatandaşlık politikaları nedeniyle asli görevlerini yerine getiremediklerini ifade ederek, 7 Ocak’tan itibaren tüm polikliniklerde yapılmakta olan vatandaşlık muayenelerini yapmama ve her doktor için 25 hasta üzerinde hasta bakmama kararı aldığını açıkladı.

Tıp-İş Başkanı Erol Şeherlioğlu, Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu’na gönderdiği ve basına açıkladığı yazıda, son aylarda, polikliniklere başvuran hastaların, vatandaşlık muayeneleri nedeniyle muayene olamadan ayrılmak zorunda kaldığını ifade etti.

Şeherlioğlu, “Hekimler, hükümetin vatandaşlık politikaları nedeniyle asli görevleri olan hasta muayenelerini yapamaz duruma gelmişlerdir. Bu politikaları halkımızın iradesine ve hekimlerin hasta bakma haklarına saldırı olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Erol Şeherlioğlu, yazısında şu ifadelere yer verdi:

“İdare bu sorunu çözmek için hekimleri daha fazla hastaya bakmaya zorlamaktadır. Bu uygulama, sendikamızla görüşerek yeniden düzenlenene kadar, 7/1/2013 tarihinden itibaren tüm polikliniklerimizde yapılmakta olan vatandaşlık muayenelerini yapmama ve her doktor için yirmi beş hasta üzerinde hasta bakmama kararı almıştır”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin