toplumsal muhalefetsendikal hareketSendikal Platform 13 temel ilkede yeniden harekete geçti!
yazarın tüm yazıları:

Sendikal Platform 13 temel ilkede yeniden harekete geçti!

Yeniçağ podcastını dinleyin

sendikalSendikal Platform adına açıklama yapan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, belediye çalışanlarının yanında olacaklarını açıklayarak, Sendikal Platform’un 13 temel ilkesini yeniden hatırlattı, 3-8 Şubat 2013 tarihlerinde İngiliz Parlamentosu’nun davetlisi olarak Londra’da temaslarda bulunacağını açıkladı.

Platformdan yapılan ortak açıklama şöyle:

03.1.2013 tarihinde toplanan Sendikal Platforum BES ile maddi manevi her türlü dayanışmasını sürdürme ve ayrıca Sendikal Platforum ilkelerine bağlı kalma kararını teyit etmiştir.

 

SENDİKAL PLATFORMUN İLKELERİ

1- Sendikal Platform, emek örgütlerinin demokratik, ekonomik, sosyal ve özlük haklarını koruma ve geliştirme amacıyla kurulmuş bir birliktelik olup, bu amaçlara giden yolda siyasi iradenin temsiliyetinin yarattığı sorunu ortadan kaldırarak “toplumun kendi kendisini yönetmeyi” hedeflemektedir. Platformun hükümet olma amacı yoktur.

2- Sendikal Platform’un mücadelesinde toplumsal yokoluşu hedefleyen uygulamalara destek veren örgütlere ve siyasi partilere yer yoktur.

Örneğin “Göç Yasası’nı” destekleyenler.

3- Kıbrıs sorununun kısa sürede Birleşmiş Milletler kararları temelinde çözümüne ve Kıbrıslı Türkler’in uluslararası alanda yerini almasına destek verir.

4- Kıbrıslı Türkler’in kendi kendilerini yönetmelerine saygı duyulmalıdır.

5- Türkiye ile Kıbrıslı Türkler arasındaki ilişki karşılıklı saygıya dayalı, siyasi eşitler düzeyinde olmalıdır. Buyuran-Emir alan, mantığına dayalı ilişkiye son verilmelidir.

6- Kıbrıslı Türkler’in kendi kurumlarını yönetebileceği bilgi, beceri ve potansiyeli vardır. Bu gerçekten hareketle Merkez Bankası, Sivil Savunma Teşkilatı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın yönetimi Kıbrıslı Türkler’e devredilmeli, polis ve itfaiye sivil yönetime bağlanmalıdır.

7- Ulusal Birlik Partisi hükümeti koltukta kalma uğruna AKP hükümetinin yaptığı tüm dayatmalara boyun eğerek ve ahlaki sınırların ötesinde milletvekili transferleri yaparak Kıbrıslı Türkler’in siyasi iradesini AKP’ye teslim etmiştir. UBP halka karşı uygulamaları ile Kıbrıs Türk  toplumunu yokoluşa sürüklemekte ve işbirlikçi ve halk düşmanlığı yapmaktadır. Tüm bu gerekçelerle UBP hükümeti siyaseten toplumu temsil etmemektedir.

8- Sendikal Platform TC hükümetlerine teslim edilen siyasi iradenin geri alınması mücadelesinde, mecliste temsil edilen partilerin hükümetin atacağı adımlar konusunda etkili olabilmek için, sivil itaatsizlikle birlikte hükümetlerin başka çare bırakmaması halinde meclisten çekilme dahil, tüm eylemleri desteklemelerini beklemektedir.

9- Türkiye Cumhuriyeti yekilileri içişlerimize müdahale etmekten vazgeçmeli, müşavir adı altında “gölge kabine” uygulamasına son verilmeli, TC Yardım Heyeti’nin siyasi iradenin kararlarına müdahalesi durdurulmalıdır. Mali destek uygulamaları proje bazında, Kıbrıslı Türk makamlar üzerinden yapılmalı, ihaleler Kıbrıs’ta açılmalıdır.

 

10- TC ile imzalanan protokoller çerçevesinde Kıbrıslı Türkler’in ekonomik, sosyal ve kültürel yapılarına uymayan ve tamamen siyasi amaç güden dayatma ekonomik paket derhal durdurulmalı, yapılan düzenlemeler ortadan kaldırılmalıdır.

11- Sendikal Platform her türlü özelleştirmeye karşıdır.

12- Ülkemizdeki sosyal, ekonomik ve kültürel dokuyu bozan, Kıbrıslı Türkler’in siyasal iradesini ortadan kaldıran vatandaşlık dağıtma uygulamaları derhal durdurmalı, uluslararası gözlemciler gözetiminde nüfus sayımı yapılarak ülkedeki kaçak nüfusun geri dönüşü sağlanmalı, kimlikle giriş uygulaması kaldırılmalı, ülkeye girişler kontrol altına alınmalıdır.

13- Gayri insani koşullarda çalıştırılan özel sektör çalışanlarının çalışma koşulları iyileştirilmeli, ILO kurallarının ülkemizde hemen kamuda, hem de Özel sektörde uygulanması sağlanmalıdır.

Kıbrıs’ın Kuzeyinde ve Uluslararası alanda ilkeleri doğrultusunda mücadeleye devam edecek olan Sendikal Platform ayrıca 3-8 Şubat 2013 tarihlerinde İngiliz Parlamentosu’nun davetlisi olarak Londra’da temaslarda bulunacaktır.

İlkeli mücadeleyi sürdürecek olan Sendikal Platform ayrıca AKP’nin dayatmalarından ve adamızın kuzeyindeki kukla UBP hükümetinden kurtulmak için Toplumsal Varoluş mücadelesini yükseltme kararı almıştır.

Buna bağlı olarak Sendikal Platform, muhalefet partileri, sendika, oda ve sivil toplum örgütlerini 08.01.2013 Salı günü saat: 14:00’de KTOEÖS Lokalinde toplanma çağrısı yapmaktadır.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
217AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin