toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS spordaki gelişmeleri değerlendirdi
yazarın tüm yazıları:

KTÖS spordaki gelişmeleri değerlendirdi

Yeniçağ podcastını dinleyin

ktoslogoKıbrıs Türk Öğretmeneler Sendikası yaptığı açıklama ile son günlerde konuşulan ülke sporundaki gelişmeleri değerlendirdi… Açıklama şöyle:

“Ambargo, izolasyon” yalanı üzerine kurulu ayrılıkçılığı savunan siyaset, Kıbrıs Türk toplumunun dünyaya açılmasını engellemeye devam etmektedir.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF), Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) ile yaptığı görüşmeler yine ayrılıkçıları rahatsız etmiş olacak ki, arka arkaya açıklamalar yapmaktadırlar. Ayrılıkçılık üzerine politika yapanların ortaya koydukları siyasetin toplumu getirdiği rezil durum ortadadır. Dünyada kendi toplumuna ambargo uygulayıp ondan sonra da bunu siyaset aracı yapan başka bir yönetim yoktur. Kıbrıs Futbol Federasyonu, Kıbrıslı Türkler’in de siyasi eşit olduğu Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bir organıdır. Kıbrıs Cumhuriyeti’nde Kıbrıslı Rumlar kadar bizim de hakkımız vardır. Bu gerçek ortada iken, toplumsal haklarımızı Kıbrıslı Rumlar’a teslim edip ayrılık için siyaset yapmak, uluslar arası hukuğun dışına çıkmayı talep etmektir.

Adanın birleşmesine, Kıbrıslı Türkler ve Rumlar’ın işbirliğine karşı olanlar ve “görüşme yapmak için görüşenler” birkez daha samimiyetsiz olduklarını ortaya koymuşlardır.

Ankara’nın güdümünde “ayrılıkçı siyaset” yapan Sn. Eroğlu daha önce Sn. Talat’ın ve rejimden beslenenlerin yaptığı gibi KOP ve KTF Federasyonu arasında yapılan görüşmeleri sabote etmek için girişim başlatmıştır. Aynen kendisinin de yaptığı gibi görüşmek için görüşme yapılmasına fakat herhangi bir sonuca ulaşılmaması için çağrı yapmaya devam etmektedir. Kıbrıslı Türkler’in “izolasyon ve ambargolar” altında olduğu yalanı ile dünyayı kandırmaya çalışan bu siyaset herhangi bir işbirliği sağlayacak açılımdan korkmaktadır. Sporu siyasete alet eden bu anlayışı şiddetle protesto eder, KOP ve KTFFederasyonu arasında devam eden görüşmelerin, işbirliği ve Kıbrıs Türk Toplumunu uluslar arası alana taşıyacak bir sonuca ulaştırmasına destek belirtiriz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
240AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin