toplumsal muhalefetsendikal hareketDev-İş ve Petrol- İş'ten hükümete eleştiri: “Yıktı Perdeyi Eyledi Viran”
yazarın tüm yazıları:

Dev-İş ve Petrol- İş’ten hükümete eleştiri: “Yıktı Perdeyi Eyledi Viran”

Yeniçağ podcastını dinleyin

kpetDev-İş ve Petrol- İş yayınladıkları ortak açıklama ile hükümete eleştirilerde bulundu. DEV-İŞ Genel Başkanı Mehmet Seyis ve Petrol-İş Genel Başkanı Levent Şentan imzalı açıklama şöyle:

Geride bıraktığımız 2012 yılının son gününde Başbakan Küçük’ün “2012 Başarılı Bir Yıl Oldu” açıklaması ile “Acaba Biz Aynı Ülkede, Kıbrıs’ın Kuzeyinde Mi Yaşıyoruz?” diye tereddüte düştük.

Hükümetin başı Küçük Bey’in göreve geldiği günden bu yana yarattıkları yıkımları hep başarı olarak görme nedeni, görevlerinin “Kıbrıslıtürkleri Yok Etmek” olduğu için olsa gerek. Halbuki aslında Karagözün Perdesi gibi “Yıktı Perdeyi, Eyledi Viran” İrsen Bey’in 2012 başarısı bu.

 

Yalan Söylemek En Önemli Maharetleri

Küçük Bey yine aynı değerlendirmede “Kıbrıs Türk Petrollerini (K-PET) Başarıyla Özelleştirdik” diyor. Ve yine yalan söylüyor. K-PET daha önce de hisse çoğunluğu özel sektörde olan Kamu İştirakli bir kurumdu. “Özelleştirdik” dediği günden bu yana da Kamu İştirakli bir kurum olarak devam ediyor. Daha önce Avusturyalı OMW şirketi çoğunluk hisseye sahip idi. Şimdi ise hisse çoğunluğuna “Levent-Hacıali Konsorsiyumu” sahip. Her 2 durumda da İnkişaf Sandığı hisse oranı K-PET’in “Kamu İştirakli Kurum” durumunu değiştirmiyor. Her 2 durumda da K-PET’in işleyişi ve Devletin 1 yönetici ile temsiliyeti değişmedi.

 

K-PET Olayını Hatırlayalım

Hatırlanacağı üzere 2011’in sonlarında UBP Hükümeti K-PET’in %100 hissesini özelleştireceğini açıklamıştı. Bunun üzerine K-PET’te örgütlü DEV-İŞ’e bağlı Petrol-İş sendikamız süresiz grev başlatmış ve grevin 8. Gününde İrsen Bey’in “K-PET’te Kamu Hissesi Kalacak” açıklaması ile grev askıya alınmıştı.

Ardından OMW Şirketinin sattığı hisselere bir miktar daha hisse eklenerek şirketin “Kamu İştirakli” pozisyonu korunmuş, fakat usulsuz bir ihale süreci yaşanmıştı.

Sendikamızın bu noktada dava yoluna başvurma nedeni “K-PET”’İN Özelleşmesi” değil, açılan “İhalenin Usulsüz” oluşu üzerinedir. Ve altını çizerek belirtiriz ki açılan dava “İhaleyi Alanlara” değil. Çünkü onlar olmasa bir başkası bu hisseleri alırdı. Açılan dava “Usulsüz İhaleyi Açan Devletedir”.

Davanın 14 aydır hala daha görüşülememesi ise ne yazıktır ki hantal işleyen ve siyasi davranan adalet sisteminden kaynaklanıyor. Yine bilinmelidir ki bu dava ve sonucu K-PET’in çalışması ve pozisyonundan ayrı bir konudur.

 

K-PET’te Son Durum

K-PET 2011 yılını ciddi bir karla kapatmıştı, geride bıraktığımız 2012 Küçük Bey ve hükümeti hissedar olduklarını bilmeseler bile daha yüksek bir karla kapanmıştır. K-PET’te karmaşa ve kaos yaratmaya çalışan Küçük Hükümeti ve işlemeyen adalet sistemine rağmen alınan bu sonuç K-PET’te çalışan üyelerimizin sağduyulu ve ekmeğine sahip çıkan çalışmaları ile sorunlara anlayışla yaklaşan yeni ortakların eseridir.

2013 yılında da K-PET’in gelişmesi ve çalışanların ekmek kapılarının korunması için gerekli çalışma organizasyonları yönetimle diyaloğu geliştirerek daha ileri taşınacak ve “Ülkede Taş Taş Üstüne Bırakmamaya Yeminli” Küçük Hükümetine fırsat verilmeyecektir.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin