.Yeniçağyeniçağ güncelODTÜ Kuzey Kıbrıs kampüsünde dayanışma eylemi
yazarın tüm yazıları:

ODTÜ Kuzey Kıbrıs kampüsünde dayanışma eylemi

Yeniçağ podcastını dinleyin

ODTUODTÜ Güzelyurt yerleşkesi, Ankara’da geçtiğimiz hafta yaşanan polis şiddetini protesto etmek amaçlı ODTÜ KKK meydanında dün oturma eylemi gerçekleştirdi.

ODTÜ KKK’daki 17 öğrenci topluluğunun ortak hazırladığı bildiride ; “Geçen hafta, ana kampüsümüzde birçok arkadaşımızın yaralanması ve gözaltına alınmasına neden olan, demokratik haklarımızı gasbeden ‘polis terörü’nü kınıyoruz. Amacımız, Türkiye’de süregelen bu baskı ortamına dikkat çekebilmektir” ifadeleri yer aldı.

Politik Düşünce Topluluğu’ndan Kurtuluş Buldak’ın okuduğu bildiride;

“Türkiye’de uzun zamandır süregelen üniversite öğrencilerine ve akademisyenlerine yapılan baskılara, üniversitelerin özgürlük ortamını yok etme girişimlerine, düşünce özgürlüğüne karşı sindirme politikalarına, hukuka aykırı olarak aylardır içeride bulunan tutuklu öğrencilere yapılan haksızlıklara, tüm hukuksuz ve anti-demokratik uygulamalara dikkat çekmek için buradayız” denildi.

Aralarında çok sayıda akademisyenin de bulunduğu, yaklaşık 250-300 kişinin katıldığı eylemde, “Bilim İçeri, Polis Dışarı”, “Tayyip Elini, Üniversiteden Çek”, “Göktürk Uzaya, Polis İçeri”, “Dünya Yerinden Oynar, Dünya Yerinden Oynar! Öğrenciler Birlik Olsa!” sloganları atıldı.

ODTÜ Güzelyurt Yerleşkesi’nin oturma eylemi, sloganlar, alkışlar ve yuhalamalar ile olaysız şekilde sona erdi.

ODTÜ KKK öğrencileri tarafından okunan ortak açıklamanın tam metni şöyle:

“Geçen hafta ana kampusumuzda meydana gelen ve birçok arkadaşımızın yaralanması, gözaltına alınması ile sonuçlanmış olan düşünce özgürlüğüne karşı yapılan “polis terörü”nü kınadığımızı açıkça belirterek sözlerimize başlıyoruz. Bizler ODTÜ KKK’nün çeşitli alanlarda faaliyet gösteren belli başlı 17 topluluğunun üyeleri olarak ;

– Türkiye’de uzun zamandır süregelen üniversite öğrencilerine ve akademisyenlerine yapılan baskılara,

– Üniversitelerin olmazsa olmazı özgürlük ortamına karşı yapılan yok etme girişimlerine,

– Üniversitelilerin doğal hakkı olan düşünce özgürlüğüne karşı yapılan sindirme politikalarına,

– Bilim, Sanat ve Kültür merkezleri olan üniversite kampuslarında polis tarafından orantısız güç kullanılarak yapılan müdahalelerine,

– Farklı görüşten seslerin duyulmasına tahammül edemeyen, her şeyin tek renk olmasını isteyen siyasi otoriteye,

– İnsan hayatının önemini uzun zamandır unutmuş ve topluma unutturmaya çalışan devlete ve onun politikalarına,

– Sebepsiz ve hukuka aykırı şekillerde aylardır içeride tutulan üniversiteli arkadaşlarımıza yapılan haksızlıklara,

– Aydınlara ve ilerici fikirlere yönelik uygulanan sert ve vicdansız tutuma,

– Türkiye’de yandaş medyanın gerçekleri çarpıtıp, yalan ve mantığa aykırı gündem yaratmasına

– Apar topar sabaha karşı, gözdağı vermek acıyla yapılan son dönem öğrenci tutuklamalarına karşı dayanışma sergileyerek bugün, burada, oturma eylemi gerçekleştiriyoruz. Amacımız, Türkiye’de süregelen bu baskı ortamına bir nebze olsun dikkat çekebilmektir. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu öğrenci ve akademisyenlerini de yaşanan bu anti-demokratik olaylar karşısında sessiz kalmamaya davet ediyoruz.

Açıklamamıza son verirken, ODTÜ Ankara Kampusu’nda olayları birebir yaşamış bir arkadaşımızın Başbakan’a yazdığı açık mektuptan bir kesiti paylaşmak istiyoruz.

‎”18 Aralık 2012 günü okulumuza faşizmi yaşattınız. Andımız olsun ki, özgürlüğü de biz yaşatacağız. Arkadaşlarımızı, hocalarımızı, okullarımızı, mahallelerimizi, sokaklarımızı, var gücümüzle biz savunacağız. Halka zulmettiğiniz her yerde, karşınıza biz çıkacağız.”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
217AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin