.Yeniçağyeniçağ güncelDAÜ Öğrenci İnisiyatifi: Roboski'yi unutma
yazarın tüm yazıları:

DAÜ Öğrenci İnisiyatifi: Roboski’yi unutma

Yeniçağ podcastını dinleyin

DAÜ Öğrenci İnisiyatifi açıklaması şöyle:

28 aralık 2011 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 34 sivil, TSK’ya ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu katledilmiştir. Oysa sınırın bu bölgesinde bir sınır ticareti olması bölgedeki tüm resmi kurumların bilgisi dahilindedir. İnsansız hava araçlarının yapılan ticareti tespit etmeside, görüntülerin ayrıntılı incelenme öneriside Ankara’dan çıkacak kararın önünde durmamış ve bu insanlar üzerlerine yağdırılan bombalar sonucu öldürülmüşlerdir.
Aradan geçen 1 yıla karşın tek bir sorumlu ortaya çıkarılmamış, aksine deliller yok edilmeye çalışılarak, ölenlerin aileleri gözaltılarda tutulp adeta tehdit edilerek, konuya duyarlı çevreler çeşitli baskılarla susturulmaya çalışılarak katliam örtbas edilmeye çalışılmıştır.
Bizler DAÜ’lü öğrenciler olarak Roboski katliamından sorumlu olan faillerin bir an önce ortaya çıkarılıp yargılanmasını, ailelerin ve bu acıyı yüreğinde hisseden herkesin acısının bir nebze de olsa dindirilmesini istiyor ve düzenleyeceğimiz bir dizi etkinlike Roboski’ye Adalet çağrısında bulunuyoruz.

roboskiyi_unutma

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin