toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS: "Dini örgütlere mali kaynak nereden geliyor?"
yazarın tüm yazıları:

KTÖS: “Dini örgütlere mali kaynak nereden geliyor?”

Yeniçağ podcastını dinleyin

ktoslogoKıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil, yaptığı basın açıklaması ile yetkililere adanın kuzeyinde faaliyet yürüten dini dernek ve örgütlerin mali kaynaklarının nereden geldiğini sordu. Açıklama şöyle:

Sunni İslam dayatmasına karşı çıkan örgütümüzün ortaya koyduğu eylemlere yönelik olarak bir yandan TC elçiliğinin güdümündeki örgütlere açıklama yaptırılırken diğer yandan ise polis aracılığı ile faşizan baskılar devam etmektedir.

Sendika yürütme kurulu üyelerimize “uygunsuz davranış” adı altında davalar açılırken, kendini dini örgüt olarak ifade eden ve TC elçiliğinin telkini ile açıklamalar yapan örgütler de gerçek niyetlerini ortaya koymuşlardır.

Adamızın kuzeyinde TC tarafından organize edilen sunni İslam misyonerliğine bir de Fetullah Gülen tarikatının misyonerliğine soyunan TC elçisi rolündeki vali Halil İbrahim Akça’nın olağanüstü gayretleri de eklenince gerçek niyet ortaya çıkmıştır. Sn. Halil İbrahim Akça yaptığımız eylem için gerekli açıklamayı ancak kendi güdümündeki örgütlere yaptırarak sorumluluktan kaçmaya çalışmaktadır. Özellikle bu derneklerin açıklamalarında vurguladıkları kara çarşaf, tespih, cübbe ve takkiyenin milli ve İslami değer oldukları vurgusu önemli bir açılımdır. Yobazlığın, gericiliğin sembolleri ne zamandan beri İslami ve milli değer olmuştur ve hangi kutsal kitapta yazmaktadır?

Gericiliği, yobazlığı İslami ve milli değer olarak gösteren bu anlayış, TC’nin desteği ile camilerde faaliyet yürütmektedir ve eğitim bakanlığı da bunların acentesi durumundadır. Dini siyasete alet eden ve Kıbrıslı Türkler’in kimliğine, kültürüne sosyal yapısına, inançlarına müdahaleyi alışkanlık haline getiren TC elçiliği ve onun işbirlikçisi UBP hükümetine karşı eylemlerimiz artarak devam edecektir. Polis baskısı ve TC’den talimat alan örgütlerin tehditleri bizleri yıldıramaz.

Hiçbir hukuk kuralına uymayan keyfi uygulamalarla seyahat özgürlüğümüzün engellenmesini protesto ederken, Kıbrıslı Türkler’i rehin alan bu mandıra düzenine karşı durmaya devam edeceğiz. Rejimin bekçisi UBP hükümeti ve polisine tavsiyemiz, adamızın kuzeyinde faaliyet yürüten dini dernek ve örgütlerin mali kaynaklarının nereden geldiklerini de açıklamalarıdır.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin