toplumsal muhalefetsendikal hareketEL-SEN: "Ünlüsoyer, hayal dünyasında yaşıyor"
yazarın tüm yazıları:

EL-SEN: “Ünlüsoyer, hayal dünyasında yaşıyor”

Yeniçağ podcastını dinleyin

El – Sen Yönetim Kurulu Başkanı Çağlayan Cesurer yaptığı basın açıklaması ile Teknecik Üretim Santrali’ne limitlerin üzerinde kalitesiz yakıt girmesi mümkün değilken AKSA’nın nasıl getirdiğini sordu. Açıklama şöyle:

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Ünlüsoyerin basına yapmış olduğu açıklamayı esefle kınıyoruz.  ‘‘Özel şirket Aksa’nın, kalecikteki santrala filtre takıyor, devletin elektrik santrali Teknecik’ e ise aynı sistem ancak özelleştirmeden sonra’’ Yönündeki açıklaması Çevremizin neden çöplük içerisinde olduğunun bir göstergesidir. AKSA şirketi ülkemizde bulunduğu 2003 yılından beridir kurmakla yükümlü olduğu filtre sistemini kurmadığı gibi Kaleciğe taşıdığı yakıtı Akdeniz’de yaptığı spot alımların yanı sıra spesifikasyon değerlerinin ne olduğundan sayın Ünlüsoyerin  haberi varsa kamu oyu ile de paylaşmasını talep ediyoruz.

Teknecik Üretim Santralına  Limitlerin üzerinde kalitesiz yakıt girmesi mümkün değilken Aksa Şirketinin nasıl yakıt getirdiğinin belgesi ektedir.

Kısacası, getirilen yakıt kalitesiz olduğu sürece istediğiniz kadar filtre edilsin çevreye zarar vermeye devam edecektir. Sn Ünlüsoyer Çevrenin içerisine düşürüldüğü durumu görmemezlikten gelirken dere yataklarını çöple dolduranlara dahi yaptırım uygulayamazken, Elektrik enerjisini özel tekel haline getirip yaptırım uygulayabileceğini, düşünüyorsa hayal dünyasında yaşıyor.

Ülkemizdeki üretim tesislerinin elden çıkarılmasına zemin yaratmak için yapılan bu ucuz politikalar topluma ihanetle eş anlamlıdır. Unutulmamalıdır ki Devlet tükettiği elektriğin bedelini  ödediği an KIB-TEK hem yatırımlarını hem filtre sistemini rahatlıkla kurabilecek noktadadır.

EL-SEN olarak Çevre dairesi müdürünün görevi çevreyi korumak olduğunu biliyoruz ve diyoruz ki karşınızdaki devlet dahi olsa gereğini yapın eğer yapamıyorsanız o koltukta oturmanın anlamı yoktur.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
217AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin