toplumsal muhalefetsendikal hareketDev - İş: "Kıb - Tek zararda olan bir kuruluş değildir"
yazarın tüm yazıları:

Dev – İş: “Kıb – Tek zararda olan bir kuruluş değildir”

Yeniçağ podcastını dinleyin

devisDev – İş Genel Sekreteri Hasan Felek, yaptığı basın açıklaması ile El – Sen’in başlattığı mücadeleye destek verdiğini bildirdi. Açıklama şöyle:

Kapitalist Liberal ülkelerde olduğu gibi, ülkemizde stratejik bir kurum olan Kıb-Tek’i rahatca özelleştirmek için “önce batır, sonra satttır” anlayışı UBP Hükümeti tarafından adım adım uygulanmaktadır.

Açıkladıkları paketlerle, toplumsal varlıklarımızı ve kurumlarımızı, TC sermayesine peşkeş çeken UBP Hükümeti, Kıbrıs Türk halkının varlığını ve siyasi iradesini yok olma noktasına getirmiştir.

DEV-İŞ, gariban dar gelirli emekcilerimizin elektrik borcunu ödediği gibi partizan anlayışla korunup kollanan yandaşlarında gününde ve zamanında elektrik borçlarını ödemelerini talep etmektedir. Çünkü bir bütün olarak tükettiği elektriği ödemeyen kamu, tüzel ve özel kurumlar sayesinde, Kıb-Tek bankalara borçlandırılarak milyonlarca TL faiz ödemekte, aynı zamnada halkımız ve tüketicilerimiz de bu avantacılar sayesinde, daha pahalı elektrik kullanmaktadır.

Kurumun alacaklarını tahsil etmesini engelleyen güç, devletin ve yürütmenin sorumlusu olan hükümettir. Bunun başlıca sebebi ise siyasilerin popülist müdahaleleri ile kurumu zarara sokup, özel tekel haline getirilmesinin önünü açmaktır.

Bu noktada Kıb-Tek zarar eden bir kuruluş değildir. Alacaklarının tümünü tahsil etmesi durumunda rahatlıkla üretimini sürdürebilir ve halkımıza daha ucuz elektrik sağlayabilir. Bunun için yapılması gereken bir tek şey vardır. Kıb-Tek’ten siyasilerin ellerini çekerek, kurumu özerk hale getirmektir.

Bugün Maliye Bakanlığı önünde yapılan eylemi ve çalışanların kararlılığını selamlayan, DEV-İŞ, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu çalışanlarının örgütlü olduğu El-Sen’in başlattığı, kuruma yüklü miktarda borcu olan devlet daireleri kurumların, belediyelerin, işadamlarının ve otellerin elektriğini kesme eylemlerini yürekten desteklediğimizi ve tüm emekcilerin sınıf temelindeki dayanışması ile kurumun özerk hale gelmesi için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha vurgularız.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
233AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin