.Yeniçağyeniçağ güncelÖrgütlerden Lefkoşa için ortak hareket, YARIN sabah LTB önü, CUMA akşam Kuğulu...
yazarın tüm yazıları:

Örgütlerden Lefkoşa için ortak hareket, YARIN sabah LTB önü, CUMA akşam Kuğulu Park!

Yeniçağ podcastını dinleyin

Bazı örgütler ve sendikalar Lefkoşa için ortak hareket etme kararı aldı.

KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, Türk-Sen, Dev-İş, BES, Tıp-İş, Koop-Sen, Güç-Sen, El-Sen, Tel-Sen, Devrimci Genel-İş, Emek-İş, DAÜ-Sen, DAÜ Bir-Sen, Çağ-Sen, Basın-Sen, Mec-Sen, Petrol-İş, Gıda-Sen, Mağusa Türk Genel-İş, Baraka Kültür Merkezi, Barikat Gazetesi, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Doğancı Elye Üreticiler Birliği, Lefke ve Güzelyurt Bölgesi Narenciye Üreticileri Birliği, K.T. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, K.T. Taşeronlar Birliği, K.T. Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Birliği, CTP, TDP, BKP, YKP, KSP imzalı ortak açıklama şöyle:

Lefkoşa Belediyesi’nin batırılması aslında kuzey Kıbrıs’taki siyasal rejimin iflas ettiğinin genel bir göstergesidir.

Kıbrıslı Türkler’e hizmet yerine AKP hükümetine hizmet etmeyi tercih eden işbirlikçi UBP Lefkoşa’yı pisliğe boğarak, Lefkoşalıları cezalandırmaktadır.

Usülsüz borçlanmalarla bankaları ve tefecileri zengin eden işbirlikçi UBP hükümeti, Lefkoşa halkını soymaya ve bunun karşılığında pislik, çöp, sinek, salgın hastalık üretmeye devam etmektedir. Sorunları Lefkoşa halkının başına yıkarak, biz elimizden geleni yaptık diyerek olaydan sıyrılacaklarını sananlar yanılmaktadırlar.

Bizler, halkı soyup ülkeyi batıran ve tefecilerden, bankalardan yana taraf olan işbirlikçi UBP hükümetine karşı mücadele etmeye kararlıyız. Bu çerçevede, 8 Kasım Perşembe günü saat 11:00’de Lefkoşa Türk Belediyesi önünde buluşup Lefkoşa’yı temizlemek için başbakanlığa yürüyeceğiz. Tüm halkımızı bu ”temizlik operasyonu”na katılmaya çağırır, mücadeleyi yükseltmekte kararlı olduğumuzu vurgularız.

 

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, UBP hükümetinin Lefkoşa’yı ve ülkeyi içine düşürdüğü durumun kabul edilemez olduğunu belirterek, “Kıbrıs Türk toplumu üretimden kopartılmış; toplumsal zenginliklerine el konulmuş; siyasi iradesi, sosyal-kültürel dokusu, demokrafik ve ekonomik yapısı, laik yaşam ve eğitim sistemi asimilasyoncu ve entegrasyoncu politikalarla yok oluş sürecine taşınmıştır. Dayatma paketlerle fakirleştirilmiş göçe zorlanmıştır. Tüm haklar aşağıya çekilmiş, yargı susturulmuştur” dedi.

Hareket’in geçen pazartesi günkü toplantısında aldığı kararları açıklayan Gökçebel, Lefkoşa Türk Belediyesi’nde çalışanların açlığa, Lefkoşa’nın hastalıklara terk edildiğini kaydetti. Gökçebel, siyasi kirlenmenin ortadan kaldırılmasının şart olduğunu ve bunun için mücadelenin yükseltileceğini ifade etti.

Gökçebel, Lefkoşa’da biriken çöplerinin sorumlusunun belediye çalışanları olmadığını, kimsenin angarya çalıştırılamayacağını, BES’in haklı eylemine sonuna kadar destek verileceğini açıklayarak, şu ifadeleri kullandı: “Ortak anlayış içerisinde yer aldığımız Toplumsal Varoluş Hareketi aldığı kararla Belediye çalışanlarına destek vermek ve insanca yaşamayı talep etmek için 8 Kasım Perşembe günü saat 11.00’de LTB genel binası önünde (tüm sendika, örgüt, parti, oda üyeleri ve halkımız) toplanıp Başbakanlığa yürüyecektir.

9 Kasım Cuma günü saat 18.00 de ise Kuğulu Park’ta toplanarak Dereboyu’na Karanlıktan Aydınlığa çıkmak için yürüyecektir.

Birlikte hareket ederek halkımıza bunları yaşatanlardan kurtulma zamanı gelmiştir. Seçildiğini söyleyerek halkla dalga geçerek sadece koltuk kavgası yapan LTB Başkanı, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve hükümetin bu hesabı ödeme zamanı gelmiştir.”

Gökçebel, “yok oluşa dur demek, haklara sahip çıkmak ve onurlu bir yaşam için” herkesi eylemlere katılmaya çağırdı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin