YKPYKP, 23. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE DAYANIŞMA YEMEĞİ DÜZENLEDİ
yazarın tüm yazıları:

YKP, 23. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE DAYANIŞMA YEMEĞİ DÜZENLEDİ

Yeniçağ podcastını dinleyin

YKP’nin 23. kuruluş yılın dönümünde, 30 Ekim, Salı akşamı Hidden Garden’da bir Dayanışma Yemeği düzenlendi.

Salı günü saat 18:30’da Kokteyl ile başlayan yemeğe katılım coşkulu oldu…

Kokteyl sırasında bir konuşma yapan YKP Yürütme Kurulu üyesi Murat Kanatlı, 23 yılın kendileri için önemli olduğunu, ilk yola çıkarken ortaya koydukları ilkelerden sapmaksızın ileriye doğru geliştirerek mücadelelerini sürdüreceklerinin altını çizdi. Kanatlı, katılan herkese teşekkür ettikten sonra dayanışma gösterip katılan sendika ve sivil toplum örgütü temsilcilerini aralarında görmekten de çok mutlu olduklarının altını çizdi.

Yemekte ayrıca YKP Yürütme Kurulu Sekreteri Celal Devrim Önen tarafından YKP Genel Merkezinin tamiratında katkı koyanlara birer teşekkür belgesi sundu.

Önen ayrıca emek koyan herkese de teşekkür ettiklerini belirtti. Daha sonra YKP Parti Meclisi üyesi Alpay Durduran kısa bir konuşma yaptı. Durduran konuşmasına YKP’nin uzun yıllar süren yaşamında artık gençlerin çoğunluğu ile yoluna devam ettiğini belirtti ve yolundan sapmadan barış ve insanlık için kavgasını sürdürdüğünü söyledi.

Durduran YKP ayrımcılık yapmaz, her türden ayrımcılığa karşı savaşımının sürdüğünü ve çoğunluğun çıkmazların sürmesi için yapılan Türkiye ve devlet destekli propagandalara karşı kral çıplak deme rolünü oynadığını belirten durduran yalnız ırk ayrımına değil cins, inanç ve kültür ve diğer ayrımcılığının karşısında yerini aldığını söyledi. Durduran ayrınca konuşmasında çoğunluğun kandırılması halinde bir sesin dahi halkın uyanmasına yardımcı olduğunun kanıtlandığı deneylere işaret etti ve örnek olarak son Kıbrıs sorunu ile ilgili gelişmelere değindi.

BM görüşmeler sürecinde varılan noktanın kaybedilmemesi ve yeni başlama sırasında oradan devam etmesini istediğini anlatan Durduran, barış savaşçılarının dahi bunun hakkında görüş açıklamamakta olduğuna işaret etti. Durduran “Hâlbuki BM de sık sık açıkladığı gibi ortada Kıbrıs’ın daha iyi bir idareye kavuşması için çalışıldığını kimse iddia etmemektedir. Herkes de biliyor ki görüşmelerde bir Blame Game yani suçlama oyunu sürdürülmüştür. Öyleyse suçlama oyunun vardığı noktanın Kıbrıs’a hayırlı bir sonuç getirip getirmeyeceği meçhuldür. Onun için dikkatle bulunulan noktayı incelemek ve halkla tartışmak gerekir” dedi.

Rum tarafında seçimler nedeniyle gelinen noktayı kabul etmeyenlerin seslerini yükselttiklerini söyleyen Durduran, “Türk tarafının da gelinen noktaya karşı çıktığını açıkladığını belirterek biz de durumu incelemeli ve Kıbrıs’a daha iyi bir idarenin gelmesi için yapılması gerekenleri saptamalıyız” dedi. Kıbrıs’ın bölünmesini dünyanın kabul etmemesi iyi bir duruma işaret eder ama zaman aleyhimizedir diyen Durduran halkın bu gerçeğe karşı makul bir sonucu destelemesi gerektiğini ve YKP’nin bunun için savaşım vereceğini belirtti.

Durduran konuşmasının sonunda YKP mücadelesini inançla ve güçle sürdürecektir deyip kuruluş gecesinin kutlu olmasını diledi.

Gecede YKPfem tarafından hazırlanan son bir yıldaki eylem ve etkinliklerin yer aldığı kısa film de gösterildi…

Geceye KTÖS, KTAMS, DAÜ-SEN, DAÜ-BİR-SEN, ÇAĞ-SEN, BES ve Kıbrıs Pir Sultan Kültür Derneği temsilcileri de katıldı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin