kızıl yeşilekolojiTürkiye Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Eşgüdüm Toplantısına YKP’de katıldı
yazarın tüm yazıları:

Türkiye Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Eşgüdüm Toplantısına YKP’de katıldı

Yeniçağ podcastını dinleyin

Türkiye’deki çeşitli sendikalar, meslek örgütleri, siyasi partiler ve kitle örgütlerinin nükleer enerji santrallerine ve nükleer silahlanmaya karşı birlikte mücadeleyi yürüttüğü Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Eşgüdüm Toplantısı 29 Eylül 2012 tarihinde Ankara EMO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya konuk olarak Yeni Kıbrıs Partisi de katıldı…

YKP adına Mehveş Beyidoğlu Önen’in katıldığı toplantılarda, sorunun Kıbrıs’ı nasıl etkileyeceği ve ortak mücadelelerin neler olacağı da konuşuldu.

Beyidoğlu toplantıda, Akkuyu Nükleer tesisinin Kıbrıs’ın kuzey sahilini birebir tehdit edecek unsur olduğunu ve bir nükleer kaza veya sızıntıda ilk etkilenecek yerlerden birinin Girne olduğunu belirtti. Beyidoğlu ayrıca kaza olmaksızın da kuzey sahil şeridinin nükleer atık taşıma sürecinde sürekli tehdit altında olacağını belirterek, YKP’nin diğer yapılarla beraber bu temelde Kıbrıs’ın her iki yanındaki eylemlerden örnekler verdi. Beyidoğlu, gelen bir soru üzerine nükleer silahlara da karşı olduklarını ve bunun için de mücadele ettiklerini söyledi. Sorunun devamında Kıbrıs’taki askeri durumun sorulması üzerine ise, YKP’nin adanın tamamen silahsızlandırılmasını istediğini belirterek bu yönde yapılan eylemlere örnekler verdi.

NKP ilkeleri ve NKP Çalışma Raporu da ele alındığı Eşgüdüm Toplantısında yeni dönemde görev alacak NKP Yürütme Kurulu belirlendi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
211AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin