toplumsal muhalefettoplumsal hareketlerBDP 30 Ekim’i Topyekun Direniş Günü İlan Etti
yazarın tüm yazıları:

BDP 30 Ekim’i Topyekun Direniş Günü İlan Etti

Yeniçağ podcastını dinleyin

Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Parti Meclisi 22 Ekim günü toplanarak hem yeni MYK’sını seçti hem de başta cezaevlerinde sürmekte olan ölüm oruçları olmak üzere siyasal gelişmeleri değerlendirdi. PM sonrası yapılan açıklamada ise “Ölümleri engelleyecek güç, Kürt halkının ve demokrasi güçlerinin direnişidir” denildi.

BDP PM sonuç bildirisinde AKP Hükümetinin Kürt sorunu karşında takındığı tavırda eleştirildi. Bildiride, “Yeni statükonun temsilcisi AKP hükümeti ise devletin tüm olanaklarını seferber ederek, bu çözüm gücünü boşa çıkartmak istiyor. Savaş bütün ağırlığıyla sürüyor. Siyasi operasyonlar devam ediyor, politik tutsakların anadillerinde savunma hakkı engelleniyor ve birbiri ardına ağır cezalar veriliyor. Kürt halkının “Önder” olarak kabul ettiği Sayın Abdullah Öcalan’a İmralı’da 1 buçuk yıldır ağır bir tecrit ve buna karşın müthiş bir direniş devam ediyor.

AKP Hükümeti giderek içte ve dışta hem prestij, hem de destek kaybediyor. AB hedefini terk eden hükümetin “reformcu makyajı” döküldü, Suriye politikası iflas etti” denildi.

“600’ü aşkın politik Kürt tutsak, “anadilde savunma hakkı için, barış için, çözüm için, diyalog ve müzakere için” açlık grevi yapıyor” denilen BDP PM bildirisinde, cezaevlerinden tabut çıkmasına izin verilmeyeceği belirtildi.

30 EKİM DİRENİŞ GÜNÜ
BDP PM sonuç metninde ölüm oruçlarına karşı ‘güçlü eylem ve etkinlikler’ öneriliyor. BDP PM’nin aldığı bazı eylem kararları şöyle:
* BDP Genel Merkez ve yerel örgütleri taleplere yanıt verilmesini sağlamak, çözüme giden yolu açmak ve olası ölümleri engellemek için 30 Ekim 2012 Salı gününü “topyekûn direniş günü” olarak ilan etti.
* Açlık grevi hakkında bilgi vermek ve duyarlılık çağrısında bulunmak amacıyla, Irak, Suriye ve İran’daki parti ve liderlere, Avrupa’daki insan hakları örgütlerine, BM ve AB’nin insan haklarıyla ilgili birimlerine, AB ülkeleri liderlerine ve Türkiye büyükelçiliklerine, ABD senatör ve kongre üyelerine, Avrupa konseyinin ilgili birimlerine, uluslar arası kanaat önderlerine ve yabancı gazetecilere BDP Eş Genel Başkanları imzalarıyla mektuplar iletilecek.
* BDP’nin tüm il ve ilçe örgütleri, 30 Ekim 2012 tarihine kadar kitlesel olarak AKP teşkilat binaları önüne siyah çelenk bırakacak.
* 24 Ekim’de Midyat, 25 Ekim 2012 günü Urfa cezaevi önünde BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılacağı kitlesel basın açıklamaları yapılacak. 27 Ekim Batman, 28 Ekim Adana mitinglerine BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılacak. 3 Kasım 2012 günü Diyarbakır’da yapılacak mitinge BDP Eş Genel Başkanları katılacak.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin