toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS: ÖĞRETMEN ATAMAYA DEVAM EDECEĞİZ
yazarın tüm yazıları:

KTÖS: ÖĞRETMEN ATAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) öğretmen eksiklikleri ve okullardaki alt yapı sorunlarıyla ilgili eylemlerine devam ediyor.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ve sendika yetkilileri 16 Ekim’de Şht. Ertuğrul İlkokulu’nda düzenlediği basın toplantısında görüşlerini yineleyerek Eğitim Bakanlığı’nı öğretmen atamaları konusunda uyardı.

Okullarda halen ciddi alt yapı, sıra ve sandalye eksikliklerinin bulunduğunu, eğitim yılı başlayalı bir ay olmasına karşın 76 ilkokul öğretmeni, 12 de özel eğitim öğretmeni eksikliği bulunduğunu ifade eden KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, “Eğitim Bakanı’nın asli görevini yapacağı yerde kurultay hesaplarıyla toplumla dalga geçtiğini” kaydetti.

Yasaya ve Anayasa’ya göre öğretmen atama yetkisinin Milli Eğitim Bakanlığı’nda olduğunu, şu anda Akademi mezunu 97 genç görev beklerken, UBP’ye yakın kişilerin öğretmen olarak işe alınmaya başladığını söyleyen Elcil, “Bu kişiler hakkında velilerden şikayetler gelmeye başlamıştır. Öğretmen olmayan biri bu göreve verilirse durum bu olur. Kaliteli eğitim için nitelikli öğretmenlere görev verilmelidir” dedi.

Eğitimde yaşananların sorumlusunun Eğitim Bakanı ve Başbakan İrsen Küçük’ün olduğunu, geçtiğimiz hafta yaptıkları görüşmede Başbakan tarafından kendilerine “Pazartesi randevu verir görüşürüz” denilmesine karşın hala daha bu konuda bir gelişme olmadığını söyleyen Elcil, ülkede her şeyin yalan üstüne kurulduğunu ifade etti.

Türkiye’nin Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Egemen Bağış’ın “Başbakan İrsen Küçük’ün yaptığı çalışmalardan dolayı göğsümüz kabardı” şeklinde açıklama yaptığına dikkat çeken Elcil, Başbakan’ın ancak da yalanlarıyla göğsünün kabarabileceğini söyledi.

Elcil, Egemen Bağış’ın ziyareti sırasında yaptığı açıklamaları KKTC’nin içişlerine karışma ve müdahale olarak değerlendirdi.

Bugün de Şht. Ertuğrul İlkokulu’na 2 öğretmen atadıklarını belirten KTÖS Genel Sekreteri Elcil, bunun bütün maddi ve manevi sorumluluğunun sendikaya ait olduğuna işaret ederek, “Biz atama yapma niyetinde değiliz. Yapılmayan görevi yapıyoruz. Sayın Bakan sendikayı tehdit etmek yerine öğretmen atamalarını gerçekleştirsin. Bizim tehditlere karnımız toktur” şeklinde konuştu.

Elcil, sendikanın eylemlerinin önümüzdeki günlerde başka okullarda devam edeceğini de sözlerine ekledi.

 

Pazartesi Arabahmet

Öğretmen eksiği bulunan Arabahmet İlkokulunda 3 geçici öğretmenin ataması 15 Ekim, Pazartesi günü KTÖS tarafından yapıldı.

Arabahmet İlkokulu’nda basına açıklamalarda bulunan Elcil, okulların açılmasından itibaren 1 aylık sürede eğitimdeki sorunların azalacağı yerde artmaya devam ettiğini, KHK’da usulsüzlük ardından durdurulan atamaların bugün başlayacak mülakatlarla devam edeceğini fakat mülakatın ardından öğretmenlerin atamalarının ancak hafta sonuna yapılabileceğini bildirdi.

Kendisine 18 Temmuz’da yazılan yazıya 23 Ağustos’ta cevap veren Başbakan İrsen Küçük’ün öğretmen atamalarının gecikmesinde sorumlu olduğunu savunan Elcil, okullarda rahatsızlık, hamilelik, izin ve nüfus artışı vb. nedenlerden dolayı bulunamayan öğretmenlerin yerine 79 Akademi mezunu genç öğretmen yerine “UBP kurultay delegelerine partizanca görev verildiğini” söyledi.

 

“ÖĞRETMEN YERİNE ZİRAAT MÜHENDİSİ ATANMASI MESLEĞE SAYGISIZLIK. BİZE HAKARET”

Eğitimin gecikmeye veya beklemeye tahammülü bulunmadığını kaydeden Elcil, ihtiyaç olan yerlere Öğretmen Akademisi mezunu gençlerden “atamaların” Sendika tarafından yapılacağını belirterek, bu Akademiden denklik diploması almış sınıf öğretmeni veya okul öncesi öğretmenleri yerine Ziraat Mühendisi veya başka alanlardan öğretmen atanmasının mesleğe saygısızlık olduğunu söyledi.

Şu an için okullarda 76 öğretmene ve 12 de özel eğitim öğretmenine ihtiyaç bulunduğunu söyleyen Elcil, Bakanlığın bunu oyalamasına anlam veremediklerini ayrıca bunların yanında sınıfa ve tuvalete ihtiyacı olan okullar da bulunduğunu söyledi.

 

“SINIF YETERSİZLİĞİ BULUNAN OKULLARDA ÇADIRDA EĞİTİM YAPACAĞIZ”

Çatalköy, Alsancak, Dikmen ve Gönyeli Fazıl Plümer İlkokullarda sınıf eksikliği bulunmasına bir eylemle dikkat çekeceklerini kaydeden Elcil, BM Yüksek Komiserliği’ne çadır için başvurduklarını ve yakında bu çadırları alıp bahse konu okullarda çadırda eğitime başlayacaklarını ifade etti.

Elcil, “Herkesin kurultay adına hizmet yarışı içine girdiğini” fakat ortada bir hizmet göremediklerini kaydederek, öğretmen ve sınıf eksiklikleri yanında, 206 mevcuduyla Haspolat İlkokulu’nun tuvaletinin bulunmadığını söyledi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
215AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin