toplumsal muhalefetsendikal hareketKTOEÖS: "Çirkef temizlenmeden yeni elbise giyilmez"
yazarın tüm yazıları:

KTOEÖS: “Çirkef temizlenmeden yeni elbise giyilmez”

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı basın açıklaması ile, “çirkef temizlenmeden yeni elbise giyilemeyeceğini belirtti. Açıklama şöyle:

Kamu Hizmetleri Komisyonu’nun yapmış olduğu öğretmen atama sınavları, insanlık onurunu, erdemi, adaleti yok eden, çocuklarımızı şüphe altında bırakan, onları yalancı, sahtekâr gibi algılatan bir durum yaratmıştır. Sınavda başarılı olan ve olmayan tüm onurlu, dürüst gençlerimizin ve toplumun ahlak sınırlarını zorlayan, emeklerini, haklarını gasp ederek, onlara sahtekârlık, yüzsüzlük damgası vurduran bir nokta doğmuştur.

Yaratılan rejimden beslenen ayrıcalıklı yönetenler sınıfı bugüne kadar adları hangi kirli işlere karışırsa karışsın hep korunmuşlar, hiç hesap vermemişlerdir.

Devletin en tepesinde yer alan siyasilerin adları bu güne kadar birçok kirli siyasetle anılmıştır. Koltuk uğruna, siyasi rant uğruna çocuklarımızı harcamaktan geri durmamışlardır. Öğretmen sınavlarından sonra ortaya çıkan skandalla gelinen noktada fatura esas kirliliği yaratanlara değil, gençlere kesilerek durumdan vazife çıkarmak için uğraşmaktadırlar. Bu durumun Cumhurbaşkanı ve Başbakanı istifaya götürmesi gerekirken herkes sessizliğe bürünmüştür.

Kamu Hizmeti Komisyonunu yıllardır Hükümetin arpalığı gibi kullananlar bu gün sus pus olmuşlardır. Defalarca yaşanan olayları kapatıp, savuşturanlar yine halkın gözünden birşeyleri kaçırma derdine düşmüşlerdir. Ortada bir suç varsa bu suçu işleyen suçlular da vardır. Bu işe adı karışan başta Cumhurbaşkanı, Başbakan derhal istifa etmelidir. Bu işin faturası gençlere kesilerek konu kapatılmamalıdır. Kamu Hizmeti Komisyonu bağımsız, güvenilir bir kuruma dönüştürülmelidir. Kirlenen siyasetten sadece KHK değil tüm kurumlar kurtarılmalıdır. Bu kirlilik süpürülmeden geleceğin temiz olması beklenmemelidir. Başta gençler olmak üzere tüm toplum temiz bir toplum talebiyle ayaklanmalıdır. Siyasi dinazorların toplum mühendisliği yapmasına müsaade edilmemelidir.

Elçilikle gizli ilişkilerin geliştirilmesi, İlahiyat okulu açılması, Türkiye’deki okulların, dershanelerin Kıbrıs’a taşınması, işsiz gençler dururken T.C’li öğretmenlerin istihdam edilmesi bir yana, bir yandan da binlerce işsiz öğretmen adayı gencin umutları yok edilmiştir.

Kamu Hizmeti Komisyonu’nda yaşananların arkasından sınavların iptal edilmesi veya edilmemesi bir anlam ifade etmemektedir. Bu pis durumdan bu çocukları harcayarak rant elde etmeye çalışan kirli siyaset deşifre olmuştur. Çocuklarımız siyasi etiketlerine ve belki de kurultay duruşlarına göre dizayın edilmek istenmektedir. Bu yozlaşmadan rant elde etmeye çalışılmaktadır. Kokuşmuş bir düzenin her yerden kokuları gelirken ortalık temizlenmeden, suçlular hesap vermeden temizlik yapılamaz. Çirkef durumuna gelmiş Kamu Hizmeti Komisyonu da hazır devreden çıkarılmışken geçici öğretmenleri hiç bir kriter uygulamadan, sırf taşıdığı siyasi etiketle geçici atayarak kurtulunamaz. Öğretmenlerin geçici atamaları sadece kurultaya yönelik ve partizanca yapılmamalıdır. Sınavları şaibeli yapan anlayışla hareket edilmemelidir. Temizlik olmadan, güven yaratılmadan atılacak her adım yeni bir kirlenme yaratacaktır.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin