toplumsal muhalefetsendikal hareketDAÜ-SEN: "UBP delegeleri için olsada DAÜ'de siyaset yasağı kalkıyor"
yazarın tüm yazıları:

DAÜ-SEN: “UBP delegeleri için olsada DAÜ’de siyaset yasağı kalkıyor”

Yeniçağ podcastını dinleyin

DAÜ-SEN yayınladığı bildiride UBP delegelerini kurtarmak için olsa da DAÜ’de siyaset yasağının kalkacağını belirten açıklama yayınladı. Açıklama şöyle:
Bilindiği gibi geçen hafta Yenidüzen gazetesinde yayınlanan haberle DAÜ’de bir bölüm başkanı, Rektörlüğe yakın çevreden üst düzey memurlar ile sarı sendika PER-SEN’in yöneticilerinin UBP delegeleri olduğu ortaya çıkmıştı. Fayka Arseven-Kişi imzalı Yenidüzen haberinde Rektör Prof.Dr. Abdullah Öztoprak’ın açıklamaları da yer almıştı. Rektör yaptığı bu açıklamada delegelerle ilgili “gereğini yapacağını” ifade etmiş ve ayrıcı Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Kudret Özersay’ın siyaset üzerine açıklamalarından da rahatsız olduğunu belirtmişti. Sendikamız bu gelişmeler üzerine yayınladığı bildirisinde DAÜ’de siyaset yasağını kınamış ve eleştiri, sendikacılık, muhalefet ve siyaseti yasaklayan Rektörlüğün partizanlıkta öncü olduğunu belirtmişti.

DAÜ Rektörlüğünün partizanlık ve ayrımcılık yapan, tahammülsüz, ikircikli yüzünün tüm ülkeye yeninden deşifre olmasından sonra Rektör Öztoprak, DAÜ Akademik ve Yönetsel Personel Kadro ve Çalışma Tüzüklerinde değişikliğe karar vermiştir. Rektörlük tarafından Üniversite Yönetim Kurulu’na sunulan öneri, DAÜ’de işçi, memur ve akademik personele siyaset yasağını kaldırmayı öngörüyor.

Bu gelişme 12 Eylül zihniyeti taşıyan Öztoprak’ın aniden demokrat olmaya karar vermesiyle ilgili değildir. Rektör Öztoprak’ın siyaset yasağını kaldırmaya çalışmasının tek amacı UBP delegelerini korumak ve onlarla birlikte yürüttükleri partizanca uygulamalara rahat bir zemin hazırlamaktır.

Her ne nedenle olursa olsun DAÜ’de siyaset yasağının kaldırılması çok olumlu bir gelişmedir. Nihayet DAÜ çalışanları bilgi ve tecrübelerini siyasete katma fırsatı bulacaklar ve siyasette hissedilen kadro eksikliğini giderebilecekler. Umarız DAÜ’nün ardından siyaset yasağı tüm kamu çalışanlarına kaldırılır.

DAÜ’de siyaset yasağının kaldırılmasına imkân veren zemini özgür basın, sivil toplum örgütü ve aydınlarımızın ortak ilkeli duruşu sayesinde yaratılmıştır. Bu demokrasiye ve adalete inananların ortak başarısıdır. Yasak kalktığında geride sadece tahammülsüz, sekter, usulsüzlüklere batmış, partizanlık yapan DAÜ Rektörlüğü ve VYK kalacaktır. Bu yönetimin gitmesi ise yalnızca bir zaman meselesidir.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
215AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin