toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS: 'NÜFUS HABERLERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR'
yazarın tüm yazıları:

KTÖS: ‘NÜFUS HABERLERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR’

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), “nüfus geriye gidiyor” haberlerinin aksine, Kıbrıs’ın kuzeyine ucuz işgücünün Türkiye’den akmaya devam ettiğini savundu.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil imzasıyla yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

Devlet parti bütünleşmesinin en güzel örneklerinden bir tanesi okul öğrencilerinin taşımacılığıdır.

Ülkemizde artan nüfus ile birlikte, öğrenci taşımacılığı için yıllık olarak yaklaşık 17 milyon TL harcanmaktadır. Eğitim bütçesinin bu önemli kaynağı, sistemli bir şekilde partizanlık amaçlı kullanılmaktadır. Ulusal Birlik Partisi, saadet zinciri anlayışı ile hareket ederek gereksiz yerlere bile taşımacılık koyarak, oy avcılığı yapmaktadır. Okullarda öğretmen, hademe, sınıf cari giderler ve altyapı ile ilgili eksiklikler konusunda “para yok” diyen UBP yetkilileri, bazı yerel yönetimlerin üstlendiği öğrenci taşımacılığı yapılan yerlerdeki taşımacılık olayını bile partililere peşkeş çekmektedir.

UBP kurultayı çerçevesinde, her alanı partizanlık için kullanan zihniyet son olarak Dikmen köyünde yaşananlarla da bir kez daha kendini göstermiştir. Özellikle İçişleri Bakanlığı bu konuları istismar etmeye devam ederken, yerel yönetimlerin karşısına polisi dikmesi tam bir faşizan tutumdur. Genelde, öğrenci taşımacılığı yapan araçları denetlemeyen ve göz yuman polis, partizanlık konusunda hükümetin oyunlarına alet olmaktan çekinmemektedir.

Bilinmelidir ki, toplu taşımacılık yerel yönetimlerin asli görevidir. Bunu görmezlikten gelerek, halkın parasını partililerin cebine akıtan UBP mantığını şiddetle protesto eder, yerel yönetimlerin her zaman yanında olacağımızı vurgularız.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin