toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS: Ders Zili Sorunlarla Çaldı
yazarın tüm yazıları:

KTÖS: Ders Zili Sorunlarla Çaldı

Yeniçağ podcastını dinleyin

KTÖS Örgütlenme Sekreteri Burak Maviş’in imzalı açıklaması şöyle:

Adanın kuzeyinde kurdurulan rejimin çarpık yüzü, hayatın her alanında olduğu gibi, kamusal eğitim alanında kendini hissettirmektedir.

Kamu okullarına özen göstermeyen, üvey evlat muamelesi yapan ve sürekli özel okulları teşvik eden işbirlikçi UBP hükümeti, eğitim de ki tutarsız ve plansız anlayışı nedeniyle, okulların sorunlarla açılmasının esas nedenidir.

İlkokullarımız 48 öğretmen ve 31 yönetici eksikliği ile açılarak, eğitimde fırsat eşitsizliği yaratılmıştır. 60 hademe eksikliği ile, okullarımız sağlık sorunları ile karşı karşıya bırakılmıştır. Okullarımıza hala gerekli mefruşatlar ulaştırılmamıştır. Yaz aylarında yapılmayan tadilatlar, eğitim-öğretim dönemi başında yapılmaya çalışılarak, okul ortamları şantiyeye dönüştürülmüştür. Gülenyüzler Anaokulu, başlanamayan tadilatı nedeniyle açılamamış, 176 öğrenci okulsuz, alternatifsiz bırakılmıştır. 18 Temmuzda karşılıklı imzalanan, öğretmen nakilleri kurultay hesapları doğrultusunda geciktirilerek, öğretmen belirsizlikte bırakılmıştır. Öğretmen münhalleri ise 22 Eylül sınav tarihi açıklanarak, okullar öğretmensiz bırakılmıştır.

Tüm işbirlikçilik, işbilmezlik ve partizanlıklara rağmen, öğretmenlerimiz vicdanı ile hareket ederek, eski görev yerlerinde göreve başlayarak, Karpaz okullarını öğretmensiz bırakmamıştır. Eğitim Bakanlığı bu özverili anlayışından dolayı, öğretmene teşekkür etmelidir. Öğretmenlerimiz demokratik eylem hakkını kullanarak sorunlara çözüm aradığında, “ eğitim elzem bir konudur” diyerek, 60 günlük grev yasağı koyanlar, aynı aciliyeti gösterip sorunları çözmekte beceriksiz davranmakta, okullarımızı öğretmensiz, hademesiz, yöneticisiz, kitapsız, araçsız bırakmakta, okulların şantiye alanına dönüşmesine göz yummaktadır.

İşbirlikçi UBP Hükümeti kurultaydan çok eğitimde yaşanan sorunlara önem vermelidir. Eğitim, sağlık gibi alanlar, toplumsal açıdan elzem alanlardır ve sorunların çözümü acildir. Tüm bu sorunların çözülmemesi halimde demokratik eylem hakkımızı kullanacağımızı kamuoyuna duyururuz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin