toplumsal muhalefetsendikal hareket15 Eylül'de havada grev var!
yazarın tüm yazıları:

15 Eylül’de havada grev var!

Yeniçağ podcastını dinleyin

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası 15 Eylül 2012 tarihinde 12 saatlik uyarı grevi yapacağını duyurdu. Yapılan tüm girişimlerin sonuçsuz olduğunu söyleyen sendikacılar, taleplerinin yerine gelmediğini vurguladı. Sendikadan yapılan açıklama şöyle:

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’nın Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığında aylardır süren komite toplantılarında yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda Maliye Bakanlığı yetkililerinin anlaşılmaz tavırları karşısında sivil havacılıktan elde edilecek çok büyük bir gelir kaynağı ve buna bağlı olarak Hava Trafik Kontrolörlerinin talepleri daha görüşülmeden reddedilmiştir. HTKS olarak yaptığımız girişimlerde önce ilgilenir gibi yapıp sonra vazgeçen Bakanlık yetkilerinin, maliyenin kasasına girecek olan bu büyük kaynağı neden reddettiğini ve kimlerin buna engel olduğunu anlamış değiliz. Sivil Havacılık Dairesi Hava Trafik Kontrol Şubesi, K.K.T.C’de uluslararası olarak çalışan, Avrupa’nın ve bölge ülkelerinin havayolu şirketlerine direkt olarak hizmet veren tek kurumdur. Bu kurumun yasalarının uluslararası havacılık kanunlarına paralel bir yapıya kavuşturulması hava trafik kontrolörlerinin haklarının dünyadaki benzerleriyle en azından örtüşmesi için mücadele vermekteyiz.

Ancak uzun süredir yaptığımız görüşmeler sonucunda Sivil Havacılık Dairesinde halen;

Kontrolörler standart memur statüsünde değerlendirilerek, kontrolör kadrosunun özel eğitim sürecindeki zorlukları ile kontrolör görev nitelikleri ve aldıkları hayati sorumluluklar göz önünde bulundurulmamaktadır.

Kontrolörlerin emeklilik hakları düzenlenirken, yaptıkları işin stresi, riskleri ve vardiya çalışma sisteminin getirdiği sağlık problemleri dikkate alınmamaktadır.

Kontrolör kadrolarında, yıllardan beri terfi bekleyen personelin terfileri açılmamakta artış vermemek için, bilerek tıkanıklık yaratılmakta personelin hakları sömürülmektedir.

Kamu yasasındaki kısıtlamalardan dolayı yeni alınan personel, kadro yetersizliği nedeniyle yıllaca üst derecelerde “gönüllülük esası” ile çalıştırılarak, yaptıkları görevin hakkını almak yerine aferin almaktadır.

Hiçbir mecburiyetleri olmadığı halde kontrolörler, her türlü personel eksikliğinde, zamanlı yada zamansız şekile göreve çağrıldıklarında, sosyal hayatlarından fedakarlık edip nöbete gelmelerine rağmen icapçı sistemi uygulanmamaktadır.

Buna karşılık Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası olarak, sorunlarımızın hükümet yetkilileri tarafından ciddi şekilde ele alınması için, 15 Eylül 2012 Tarihinde 12 saatlik uyarı grevi yapacağımızı halkımıza duyuruz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin