toplumsal muhalefetsendikal hareketKTOEÖS: "Ekonomi uçuyor"
yazarın tüm yazıları:

KTOEÖS: “Ekonomi uçuyor”

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası yaptığı açıklama ile hükümet yetkililerinin ekonomik duruma ilişkin açıklamalarına eleştirilerde bulundu. KTOEÖS Mali Sekreteri Vedat Tek imzalı açıklama şöyle:

“UBP kurultayına endekslenen bir gündemle uğraşan UBP hükümeti yetkilileri her gün temcit pilavı gibi ülkenin “Ekonominin Büyüdüğünü” ve “Bütçe Disiplinine gidildiğini” söylüyorlar.

UBP hükümetinin ekonomik büyümeden anladığı kayıt dışı para transferleri, gazinolar, kumarhaneler ve vergi kaçakçılığıdır. Ekonomik paketlerle ekonomi tamamen daraltılmış, yaşam pahalılaşmış, alım gücü düşmüş ve tüm sektörler darboğaza sürüklenmiştir.

“Bütçe disiplini” söylemiyle elektriğe, akaryakıta, temel tüketim mallarına, harçlara ve diğer hizmetlere okkalı zamlar yapılmıştır.

Son günlerde yaşanan para transferi krizi de ülkemizde nüfusun yanında, ekonominin de büyük oranda kayıt dışı olduğunu ispatlamıştır. Bu alanda gerekli önlemleri alma becerisini kaybetmiş bir hükümet gerçeği ile karşı karşıyayız. Beceriksizce yönetilen ülkemiz skandalların, kaçakçılık, kara para, kumar, fuhuş, uyuşturucu merkezi haline gelmiştir.

Hükümeti vaatlerle ele geçirdiğinden beri ülke sorunlarına çare üretemeyen işbirlikçi UBP hükümeti, sadece çalışanların maaş artışlarını kısıtlayarak alım gücünü düşürmüştür. İki yılda 10 – 20 TL arası artış yaparak ve asgari ücreti sabit tutarak “bütçe disiplininin” sağlanamadığı, TC Başbakanlık Kıbrıs İşleri Baş Müşavirliğinin son raporuyla da belgelenmiştir. UBP hükümeti ülkenin düzlüğe çıkmasını istiyorsa özelleştirme sevdasından vazgeçmeli, yaşam koşullarını dikkate alarak yeni bir asgari ücret belirlemeli ve hayat pahalılığını gerçek veriler üzerinden belirlemelidir.

Kriz bahane edilerek, dar gelirlilere sadece fatura ödetilerek ekonomisini düzeltmiş ülke dünyada görülmemiştir. İnsanlar kandırılmaktan vazgeçilmelidir.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin