toplumsal muhalefetsendikal hareketHTKS Süresiz grev yetkisi aldı!
yazarın tüm yazıları:

HTKS Süresiz grev yetkisi aldı!

Yeniçağ podcastını dinleyin

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS)’nın toplanan olağanüstü genel kurulunda, sendikanın Türk-Sen federasyonuna katılımı onaylandı, ayrıca çözülmeyen sorunlara karşı yönetim kuruluna süresiz grev yetkisi verildi.

HTKS’den yapılan açıklamaya göre, genel kurulda sendikanın Türk-Sen’e katılımı ve bir yıl süreyle süresiz grev yetkisinin yönetim kuruluna devredilmesi üyenin onayına sunuldu. Kapalı oylama sonucunda her iki madde de oybirliğiyle kabul edildi.

Konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle:

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Olağanüstü Genel Kurul gerçekleştirdi.

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası`nın 27 Ağustos 2012 Pazartesi günü Özgitler Restorant’ta gerçekleştirmiş olduğu Olağanüstü Genel Kurulda HTKS`nin TURK-SEN Federasyonuna katılımını ve bir yıl süre ile, süresiz grev yetkisinin HTKS Yönetim Kuruluna devredilmesi konusunu üyelerin kapalı oylamasına sundu. Oylamanın sona ermesiyle Başkan Cem Kapısız sonuçları açıklayarak her iki maddeninde oy birliğiyle kabul edildiğini belirtti.

Olağanüstü Genel Kurulda Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Başkanı Cem Kapısız ve Genel Sekreter Enver Borucu, Hava Trafik Kontrolörleri Derneği Başkanı İzzet Derkan yaptıkları konuşmada Hava Trafikte yaşanan sorunlara değinirken, kontrolörler olarak bu sorunların çözümü için 31 Ağustos 2012 günü yapılacak teknik komite toplantısını beklediklerini belirtti. Olağanüstü Genel Kurul`a katılan TEL-SEN Yönetim Kurulu adına Başkan Tamay Soysan, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikasını kurulduğu günden bu yana desteklediklerini ifade ederek sendikaların birbirlerine destek olarak daha güçlü olduklarını Hava Trafik Kontrolörleri Sendikasını TURK-SEN’ de görmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
217AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin