toplumsal muhalefetsendikal hareketHAVA-SEN TÜRK-SEN’E ÜYE OLDU
yazarın tüm yazıları:

HAVA-SEN TÜRK-SEN’E ÜYE OLDU

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Kamu Çalışanları ve Hava Taşıyıcıları Sendikası (Hava-Sen), Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu’na (Türk-Sen) üye oldu.

Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı yaptığı yazılı açıklamada, Genel Kurul’da Hür-İş Federasyonu’ndan ayrılma kararı alan Hava-Sen’in, federasyonlarına üyelik başvurusu yaptığını belirterek “Türk-Sen Yönetim Kurulu Hava-Sen’in üyelik müracaatını onaylamış ve Hava-Sen, 24 Ağustos tarihinden itibaren Türk-Sen üyesi olmuştur” dedi.

 

“EYLEM HAKKINI KULLANMAKTAN ÇEKİNMEYECEĞİZ”

“Hava-Sen işlerini kaybeden üyelerinin yeniden istihdamı ve İhtiyat Sandığı, Sosyal Sigorta ve kıdem tazminatı alacakları için vermiş olduğu mücadele sonucunda sorunlarının bir kısmını çözmüş, bir kısmının ise devam ettiği apaçık ortadadır. Bu nedenle, özellikle Sayın Başbakan’ın bu sorunlarının çözümü ile ilgili vermiş olduğu sözleri bir an önce yerine getirmeye davet ediyorum” diyen Bıçaklı, aksi taktirde Türk-Sen ve Hava-Sen’in yeniden Anayasal ve yasal eylem haklarını kullanmaktan çekinmeyeceklerini, bunun sorumlusunun da Başbakan ve Hükümet olacağını belirtti.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin