toplumsal muhalefetsendikal hareketTel - Sen cuma günü süresiz greve gideceğini açıkladı
yazarın tüm yazıları:

Tel – Sen cuma günü süresiz greve gideceğini açıkladı

Yeniçağ podcastını dinleyin

Telekomünikasyon Dairesi’nde örgütlü Tel-Sen üyeleri, dairenin özelleştirilmeye çalışıldığı belirterek Küçük Kaymaklı çemberinde pankart açarak bildiri dağıttı. Sendika, cuma günü süresiz greve gideceğini açıkladı.

Destek toplama amacıyla, “Telefon Dairesi Sizi Çağırıyor… Peşkeş Çekilmeden Kurtarın” sloganıyla gerçekleştirilen eylem 07.30 ile 08.30 saatleri arasında yapıldı.

Bu arada Tel-Sen’in Telekomünikasyon Dairesi’nde süresiz grev kararını Sendikalar Mukayyitliği’ne iletti.

Tel-Sen Genel Sekreteri Zafer Can, TAK’a yaptığı açıklamada, süresiz grev kararının yasa gereği 4 gün önceden Sendikalar Mukayyitliğine iletilmesi gerektiğini ifade etti ve süresiz grevin 22 Haziran Cuma günü başlayacağını belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından Meclise sunulan “Türk Cemaat Meclisi (Konsolide Fonu) İnkişaf Sandığı (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ve “Hazine Malları (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nın özelde Telekomünikasyon Dairesi genelde ise tüm toplumsal varlıkların ihalesiz ve şartsız özelleştirilmesinin önünü açacağını savunan Tel-Sen Genel Sekreteri Can, süresiz grevin söz konusu yasa geri çekilene kadar tüm bölümlerde devam ettirileceğini kaydetti.

Zafer Can, söz konusu yasa değişikliklerinin “gerekçesinde”, Telekomünikasyon Dairesi’nin özelleştirilmesinin yer aldığını da belirtildi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin