toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS - KTOEÖS: "Çavuşoğlu'nun mektubu ibret belgesi"
yazarın tüm yazıları:

KTÖS – KTOEÖS: “Çavuşoğlu’nun mektubu ibret belgesi”

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ile Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs’ın kuzeyindeki öğrencilerin “GCSE” ve “A Level” sınav sonuçlarıyla Türkiye’deki üniversitelere girebilmesi için dönemin Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun Türkiye yetkililerine yazdığı mektubu “tarihe geçecek ibret belgesi” olarak nitelediler.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ile KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil tarafından yapılan ortak açıklamada, “ırkçı bir yaklaşımla toplumunu aşağılayan, eğitim süreçlerini kendi kafatasçı anlayışlarının şekillenmesi olarak gören UBP hükümetinin söz konusu mektupla tam olarak açığa çıktığı ve işbirlikçiliğin en güzel örneğini ortaya koyduğu” belirtildi. Ortak açıklama şöyle:

İşbirlikçiliği ve toplumuna ihaneti bir gelenek haline getirmiş U.B. Partisi ve bu anlayışını yansıtan onun yöneticilerinin Kıbrıslı Türk öğrencilerin Türkiye yöneticilerine GCSE ve A Level sınavları ile girmesinin sağlanması için dönemin Eğitim Bakanı Sn. Nazım Çavuşoğlu’nun yazdığı mektup tarihe geçecek bir ibret belgesidir.

Irkçı bir yaklaşımla, toplumunu aşağılayan, eğitim süreçlerini kendi kafataşcı anlayışlarının şekillenmesi olarak gören UBP zihniyeti bu mektupla tam olarak açığa çıkmıştır. Türkiye Yüksek Öğretim Kurulu’ndan gelen yazıya dayanarak böyle bir girişim olup olmadığını sorduğumuz zaman, buna hep olumsuz yanıt vererek, CTP hükümetini suçlamışlar ve yalan söylemişlerdir. Daha da ileri giden Sn. Kemal Dürüst kendisinin böyle bir girişim yapmadığını vurgulamıştır. Sn. Dürüst işbirlikçi UBP hükümetinin bir bakanı olduğunu unutmuş görünerek ve “ben yapmadım Sn. Nazım Çavuşoğlu yaptı” diyerek olaydan sıyrılmaya çalışmaktadır. UBP hükümeti bu mektupla yağcılık, yalakalık ve işbirlikçiliğin en güzel örneğini ortaya koymaktadır.

Mektupla Türkiye’nin özel bir eğitim kurumu olan TED Koleji’nin Kıbrıs’a geliş amacı da açık açık ifade edilmektedir. Devlet okullarını yetersiz görüp Türkiye’deki özel eğitim kurumlarına her türlü imkânı hazırlayan Eğitim Bakanlığı’nın gerçek niyeti de ortadadır. Bunun adı asimilasyon ve entegrasyondur. Bir yandan çözüm istediğini, barış istediğini söyleyen Sn. Eroğlu öte yandan ise iki toplumun yakınlaşmaması için elinden gelen her türlü çabayı gösteren AKP ve İşbirlikçi UBP hükümeti, bu anlayış tam bir iki yüzlü siyasettir.

Dillerinden “ambargo, izolasyon” lafını düşürmeden. Ceplerinde tanımadıkları Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kimlik ve pasaportları Kıbrıslı Türk Düşmanlığı yapmaya devam etmektedirler. Efendiler, bilesiniz ki sizin Kıbrıslı Türkler adına söz söylemeye, yazı yazmaya ve temsil etmeye hakkınız yoktur. Siz bu yaptıklarınızla ancak ve ancak Ankara hükümetlerine yağ çeken, yalakalık eden memurlar olabilirsiniz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin