toplumsal muhalefetsendikal hareketEl - Sen: "18 Haziran hükümet için sınav günüdür"
yazarın tüm yazıları:

El – Sen: “18 Haziran hükümet için sınav günüdür”

Yeniçağ podcastını dinleyin

El – Sen Başkanı Tuluy Kalyoncu, yaptığı basın açıklamasıyla Kıb – Tek’le ilgili Elektrik İnkişaf (Değişiklik) Yasa Önerisini değerlendirdi. Konu ile ilgili açıklama söyle:

Hatırlanacağı üzere Sendikamız aylarca süren uyarılarda bulunmuş, KIB-TEK’in sorunlarına çözüm bulunmasına dönük pek çok bilimsel çalışma yaptırmış ve bunları halkımız ile de paylaşmıştı. KIB-TEK’in sorunlarının aşılmasında idari ve mali ÖZERKLİK temelinde Kurum’un yeniden yapılandırılması, 24 Ocak 2012 tarihinde Başbakan Sayın İrsen Küçük Başkanlığındaki Bakanlar Kurulu kararı ile kararlaştırıldı.

Sendikamız; hukukçu, ekonomist ve çalışma ilişkileri uzmanlarından oluşturduğu çalışma grubu ile Fasıl 171 Elektrik İnkişaf Yasası’nı kapsamlı değişikliğe tabi tuttu. Bu çalışma yasal formata sokularak 11 Şubat 2012 tarihinde görüşülmek üzere Başbakan’a verildi. Gerekli yasal değişikliğin bir an önce yapılması konusunda Hükümeti defalarca yazılı ve sözlü olarak uyardık. Yasayı değiştirmeyi öngören taslak, Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen tüm siyasi partilerimizle de paylaşılmıştı. Gelinen aşamada Meclis’te temsil edilen CTP, TDP, DP ve ÖRP bu konuda işbirliği yaparak taslağı öneri haline getirmişler ve 14 Haziran 2012 tarihinde konu Meclis’in gündemine taşınmıştır.

18 Haziran 2012 Pazartesi gününün önemi, Fasıl 171 Elektrik İnkişaf (Değişiklik) Yasa Önerisi hakkındaki önerinin, ivedilikle görüşülmesi için yapılacak önerinin görüşülme günü olmasındadır. Hükümet kanadı ve milletvekilleri, aldıkları karara sahip çıkıp çıkmayacaklarını verecekleri oylarla göstereceklerdir. Hiçbir ciddi sorunun çözümlenemediği ülkemizde, iktidar, aldığı Bakanlar Kurulu Kararı’nın ardında durarak muhalefet partilerinin sunduğu Yasa Önerisi’ ne İVEDİLİK oyu vererek enerji gibi bir sorunun çözümlenmesini isteyip istemediğini ortaya koyacaktır.

EL-SEN üyelerinin direnişi, idari ve mali yönden ÖZERKLİK temelinde KIB-TEK’in yeniden yapılandırılacağı ve bu amaçla yasal çalışmanın başlatılacağına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı üretilmesi üzerine ertelenmişti. EL-SEN bu güne kadar sabırla bekledi. Hükümetin kararında samimi olup olmadığını görecek ve meşru haklarını kullanıp kullanmama yolunda kararını halkımız ile paylaşacaktır.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin