.Yeniçağyeniçağ güncelKGP'den şiddet artışı ve polis devleti uyarısı
yazarın tüm yazıları:

KGP’den şiddet artışı ve polis devleti uyarısı

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıslı Gençlik Platformu, ülkede yaşanan süreci ve polis şiddetini değerlendiren bir basın açıklaması yaptı. Açıklama şöyle:

“Kıbrıslı Gençlik Platformu olarak bizler, son zamanlarda Kıbrıs’ta yasanan durumdan oldukca rahatsızız. Belediye çalışanlarının yaklaşık 2 aydan fazla süredir maaşlarını alamıyor olmaları ve bunun için gösterdikleri iradeli duruşun yanında olduğumuzu belirtir emeklerinin karşılığını almak için yaptıkları her eylemde destek vereceğimizi vurgulamak isteriz. Emek en yüce değerdir! Bu nedenle emek sömürüsüne her durumda karşı  olduğumuzu ve son günlerde yaşananların yanı sıra emeği sömürülen insanların her zaman yanında olduğumuzu ve onlara desteğimizin tam olduğunu söylemek istiyoruz . Son zamanlarda halkın emeğini sömürmeye çalışan kesimler etkilerini artırma arzusundalar, buna karşılık bizler bütün bu emek sömürücülerine karşı mücadele etme arzusundayız. Bu mücadele toplumun bütün kesimlerin birlikte vermesi gereken bir mücadeledir. İşte bu nedenledir ki içinde bulunduğumuz sömürüye dayalı, emek karşıtı, faşist düzene karşı toplumun her bir bireyini bu mücadelede yer almaya çağırıyoruz.

Polis şiddetinin her geçen gün arttığı ülkemizde ülkenin içinde bulunduğu sayısız sorundan sorumlu olan çevreler şiddet kullanarak halkı sindirmeye, direnişi yok etmeye çalışmaktadır. KTHY süreci ile başlayan faşist politikalar ve şiddet artışı bizi polis devleti gerçeğiyle yüzleştirmektedir. Toplumun bu duruma gelmesinde payı olan herkesin yaptıklarının bedelini ödemesi gerekmektedir.

Farkına varılmas gereken gerçek şudur ki; sorun sistem sorunudur. Bu yüzden bügünün yönetenlerini yani hükümeti değiştirmek yeterli değildir. İhtiyacımız olan mevcut zihniyetin değiştiği bir düzendir. Mücadele tüm halkın birlikte vermesi gereken, sistemi kökten değiştirmeye yönelik bir mücadeledir . Bugünkü hükümetin halka ettiği zulum gözardı edilmemesi gereken bir gerçekliktir fakat bu, çözümün sadece iktidarın değişmesiyle gerçekleşeceği  anlamına gelmediği gibi bizi ileride yönetme gailesinde olanların bunu sadece hükümetle bağdaştırmaları sadece günü kurtarma çabalarıdır. Bizim derdimiz ise günü kurtarma değil, GELECEĞİMİZİ kurtarmak olmalıdır.

Bizler  KGP’li gençler olarak, mevcut durumda hiçbir partinin kurtarıcı olmadığını yineler ve herkesi kurulu düzeni değiştirmek adına mücadele etmeye çağırırız. Ülkemizdeki tüm siyasi partilerin sistemin başına geçip düzeni sürdürme çabasından başka bir çabası olmadığının farkındayız. Bu yüzden tüm partileri vizyonlarını yenilemeye davet eder,  günü kurtarma çabasıyla birilerini hedef gösterme kavgasından vazgeçmelerini ve geleceğe yönelik kapsamlı planlar yapmalarını umut ederiz.

KTHY kaosunu, bugün belediye çalışanlarının içinde bulunduğu durumu ve bunlar gibi daha bir çok sıkıntıyı yaratan Türkiye Cumhuriyeti’nin sömürgeci tutumu ve ülkemizde yıllardır bu tutumla mükemmel uyum içerisinde işlemekte olan faşist düzendir. Bizi bu duruma düşüren Türkiye Cumhuriyeti ve sömürgeci zihniyete karşı olduğumuzu ve esas mücadelenin bu alanda verilmesi gerektiğini yeniden vurgulamak isteriz. Herkesi bugünden itibaren gerçeklerle yüzleşmeye, anlamak istemeyen veya konuyu çarpıtmaya çalışan çevrelere de gerçekleri yüzlerine vurmaya ve gündelik çıkarlar peşinde koşan tüm çevrelere bu oyunlara gelmeyeceğimizi göstermek için hertürlü mücadele ve eylemlilikte bulunmaya çağırıyoruz.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin