toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS ve KTOEÖS'ten LTB'yle ilgili ortak basın açıklaması
yazarın tüm yazıları:

KTÖS ve KTOEÖS’ten LTB’yle ilgili ortak basın açıklaması

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, Lefkoşa Türk Belediyesi’yle ilgili ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklama şöyle:

“AKP’nin kuklası işbirlikçi UBP hükümeti, Lefkoşa Türk Belediyesi’nde yaşanan usulsüzlüğü ve soygunu gizlemeye ve soygun nedeni ile ortaya çıkan borcu çalışanlara ve Lefkoşalılar’a ödetmeye çalışmaktadır.

Bu ay sonu Belediye Meslek Vergisi adı altında dokuz bin kişinden kesinti yapılarak ve Lefkoşa Belediyesi çalışanlarının onüçüncü maaşlarını peşin vererek kaynak yaratılmış ve iki aylık maaşlar ödenmiştir. Konu ile ilgili yapılan yolsuzluk ve usulsüzlüklerin üzerine gidilme konusundan ise hükümet kaçmaktadır. Ne savcılık, ne polis, ne maliye, ne de başbakanlık teftiş kurulu devrede değildir. Sayıştay raporları tamamen yüzeysel araştırmalar olup, gündem şaşırtmasına yöneliktir. Bu noktada işbirlikçi UBP Hükümeti ve Sn. Eroğlu şu sorulara yanıt vermelidir:

1. Türkiye bankaları dâhil borçlanma faizleri %12-15 iken neden özel finans kuruluşu ve özel bankalardan bakanlar kurulu onayı ile %18-25 faiz oranları ile borçlanılmıştır? Arada bulunan bu büyük faiz farkı kimin cebine gitmiştir?

2. Borçlanmalar hangi bankalardan yapılmış kimler aracı olmuştur?

3. Çangar LTD.’den borçlanılan 10 Milyon STG nerede kullanılmıştır? On milyon Sterlinin üç milyonunun kayıp olduğu açıklanmış ve Sn. Eroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullandığı doğru mu?

4. Çangar LTD.’den alınan kredinin bir kısmı ile yine aynı şirketten 250 adet araç alındığı doğru mu?

5. Özel temizlik şirketlerine Lefkoşa’daki bazı bölgelerin temizliği ile ilgili astronomik paralar ödendiği iddiaları ortadadır. Konu ile ilgili Lefkoşa suriçinin temizlik ihalesi ve Lefkoşa mezarlığının temizliği için kaç para ödenmiştir?

6. Lefkoşa suriçinde eski evleri tamir adı altında kime ne kadar ödeme yapılmıştır?

Soruları çoğaltmak mümkündür. Günah keçisi durumuna düşürülen Sn. Cemal Bulutoğulları bu konularda konuşmak zorundadır. Tüm bu borçlanmalarda ona kefil olan Sn. Eroğlu ve UBP hükümeti de bu konularda sorumluluk sahibidirler. Yapılan usulsüzlük ve soygunun bedelinin çalışanlara ve Lefkoşalılar’a ödetmeye kimsenin hakkı yoktur. Lefkoşa belediyesi-mafya ilişkisi artık çalışanların tehdit edilmeye başlanması kabul edilir bir durum değildir. Konuyu yakinen takip edeceğimizi ve devlet adına bu ülkede hesap sorması gereken kurumların ve onların başında oturan kişileri de hedef almaktan kaçınmayacağımızı vurgularız.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin