toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS: seçimler çözüm değil
yazarın tüm yazıları:

KTÖS: seçimler çözüm değil

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil’in açıklaması şöyle:

Adamızın kuzeyindeki ayrılıkçı rejim her sıkıştığında olmayan demokrasi çerçevesinde seçimleri halkın önünde bir kurtuluş yolu olarak sunmaktadır.

Kurdurulan siyasi rejimin Ankara’dan yönetildiği ve hükümetlerin kukla olduğunu artık bilmeyen kalmamıştır. İcazetli bu yönetimde Kıbrıslı Türkler’in siyasi temsiliyeti olmadığı açıktır. AKP’nin dayattığı ekonomik, siyasi, kültürel yaptırımlarla Kıbrıslı Türkler fakirleştirilip ülkeden göç ettirilmeye çalışılmakta, ülkenin toplumsal varlıkları, Türkiye sermayesine peşkeş çekilmekte nüfus aktarılarak demografik yapı değiştirilerek Kıbrıslı Türkler’in siyasi iradesine ipotek konmaktadır.

Ekonomik faaliyetlerin kumara, fuhuşa, kara para aklamaya dayalı olduğu insanlarımızın geçim derdine düştüğü, işsizliğin, sosyal olayların arttığı suçların patladığı, Lefkoşa Belediyesi çalışanlarının aylardan beri maaş almadığı ve Lefkoşa’nın koktuğu bir dönemde seçim anketlerine bakarak, toplumsal kurtuluşun seçimler yolu ile olduğunu göstermek ayrılıkçı rejime hizmettir.

Kıbrıslı Türkler’in siyasi iradesinin yansımadığı bir süreç demokratik olmadığı gibi rejimi gizlemenin de bir başka yöntemidir. Seçimler ancak ve ancak dayatılan bu ayrılıkçı siyasi rejimi deşifre etmek ve toplumsal mücadeleyi kitlelere yaymak için bir araç olarak kullanılabilir. Rüşvetin, yolsuzluğun, her türlü siyasi istismarın yaşandığı bu kokuşmuş düzende “sandalye hırsına” yenilenlerin seçim histerisinin toplumu ilgilendirmediği açıktır. Toplumsal varoluş endişesi taşıyan Kıbrıslı Türkler’in ve seçim histerisi ile hareket edenlerin durumunu “keçi can derdinde kasap et derdinde” atasözü çok güzel açıklayabilir. Tüm bu gerçeklerle yurtsever güçlerin dayanışma içinde olmalarının ve ayrılıkçı rejime karşı cephenin daha da güçlendirilmesi gerektiğini vurgular, Kıbrıslı Türkler’in özgürlük ve kendi kendini yönetme mücadelesinin temel hedef olduğunu hatırlatırız.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin