toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS, Hükümeti harcamaları konusunda şeffaf olmaya çağırdı
yazarın tüm yazıları:

KTÖS, Hükümeti harcamaları konusunda şeffaf olmaya çağırdı

Yeniçağ podcastını dinleyin

KTÖS, UBP Hükümeti’ni harcamaları konusunda şeffaf olmaya çağırdı. Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst’ün Turizm ve Çevre Bakanlığı yaptığı dönemdeki harcamalarının dökümünü paylaşan KTÖS, hükümetin tüm harcamalarının dökümünü topluma açıklamaya davet etti.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elçil’in konu ile ilgili açıklaması şöyle;

Ayrılıkçı siyasi rejimin bugünkü bekçisi işbirlikçi UBP hükümeti, AKP’nin dayatmaları ile Kıbrıslı Türkler’i fakirleştirirken, halkın sırtından saltanat sürmekten kaçınmamaktadır.

Anlaşılan odur ki, siyasilerimizin halktan fedakârlık isterken kendine ayrıcalık yaparak saltanat sürmekte ve bu ayrıcalıklı durumdan Ankara hükümeti de çok memnundur. Maaşlarından, ek ödenek ve tahsisatlarından hiç taviz vermeyen UBP zihniyetinin en güzel örneği Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Sn. Kemal Dürüst’tür. Sn. Kemal Dürüst Turizm ve Çevre Bakanlığı yaptığı dönemde 1 Ocak 2010 ile 31 Aralık 2010 arasındaki harcama dökümleri, gerçekten işbirlikçi UBP hükümetinin zihniyetini açıkça yansıtmaktadır. Bu dönem içinde yapılan harcamaların bazıları şöyledir:

 

  • Ayrıntı verilmeden yapılan hizmet bedeli:                       29,843
  • Temizlik ve bahçe düzenlemesi bedeli:               147,298
  • İzaz İkram ve yemek bedeli:                                         77,193
  • Hediyelik Eşya bedeli:                                      209,850
  • Çiçek Alımı bedeli:                                                       4,904
  • Ceviz Macunu alımı bedeli:                                           4,836

 

Halkın vergileri ile oluşturulan bütçeden kendi saltanatları için harcama yapanlar, insanımızı fakirleştirmeye devam etmektedirler. Dört yıldan bu yana maaş ve asgari ücrete artış yapmayan, geçirdikleri yasalarla halkımızı fakirleştirip, intihara sürükleyenlerin harcamalarına bakıldığı zaman, niyetleri daha da iyi anlaşılmaktadır. Eğitimi, sağlığı, sosyal yaşamı paralı hale getiren halkın kanını emen bir anlayışı dayatan ve halktan daha da fedakarlık talep eden bir anlayışı reddederiz.

İşbirlikçi UBP Hükümetini, derhal tüm harcamaların dökümünü topluma açıklamaya davet eder, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim istediğimizi vurgularız. Ankara hükümetine hizmet etmeyi Kıbrıs Türk toplumuna hizmetin önünde tutanların, bu ülkeye verebilecekleri hiçbir şey olamaz. Halka sırtını dönenler, geldikleri gibi giderler.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
234AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin