toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS: "Esas ambargoyu uygulayanlar Eroğlu, UBP hükümeti ve TC'dir"
yazarın tüm yazıları:

KTÖS: “Esas ambargoyu uygulayanlar Eroğlu, UBP hükümeti ve TC’dir”

Yeniçağ podcastını dinleyin

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, yaptığı basın açıklamasıyla Kıbrıslı Türklere esas ambargoyu uygulayanların Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, UBP hükümeti ve Türkiye Cumhuriyeti olduğunu savundu. Açıklama şöyle:

Ambargo, izolasyon yalanı üstüne politika yapan anlayış, Kıbrıslı Türkler’e ambargo ve izolasyonları uygulayanlardır.

Kıbrıs sorunu ile ilgili görüşme sürecinin çıkmaza girmesi ve Kıbrıslı Rumlar’ın Kıbrıs Cumhuriyeti olarak AB dönem başkanı olmalarını bahane eden anlayış, Kıbrıs Türk toplumuna yönelik misillemelere başlamıştır. İşbirlikçi UBP hükümeti, AKP’den aldığı talimatlarla Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu kullanılmaması için yasaklama getirmiştir. Özellikle Avrupa’da master ve doktora yapan öğrencilerimizin Kıbrıs Cumhuriyeti ile seyahat etmeleri durumunda, burs almalarını engelleyen uygulama, tam bir ambargodur. Görüleceği üzere her gün Kıbrıslı Rumlar’ı ambargo uygulamakla suçlayan Sn. Eroğlu, UBP Hükümeti ve TC yetkilileri aslında ambargoyu uygulayanlardır.

İşlerine geldiğinde Kıbrıs Cumhuriyeti ve garantörlük görevlerini hatırlayanlar, işlerine gelmediğinde Kıbrıslı Türkler’e yönelik her türlü baskıyı ve yaptırımı ortaya koymaktan çekinmemektedirler.

Bilinmelidir ki, Kıbrıslı Türkler’in üzerinden ayrılıkçı politika yürütenlerin ve Kıbrıslı Türkler’i uluslar arası hukuğun dışına çıkaranların politikaları iflas etmiştir. TC’den aldıkları talimatlarla ambargo ve izolasyonu dilinden düşürmeyen Sn. Eroğlu ve işbirlikçi UBP Hükümeti, esas ambargoyu uygulayanlardır. Yalanlarla, toplumu aldattığını sananların Kıbrıslı Türkler’e yaptıkları eziyetin karşısında olmaya ve mücadeleyi uluslar arası alana taşımaya devam edeceğiz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
217AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin