toplumsal muhalefetsendikal hareketKTOEÖS’dan Eğitim Bakanlığına büyük tepki!
yazarın tüm yazıları:

KTOEÖS’dan Eğitim Bakanlığına büyük tepki!

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, bir yıldır emek harcayan öğrencilerin maarif kolejlerine girmesinin keyfi bir şekilde engellendiğini savunarak Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tepki gösterdi.

Gökçebel KTOEÖS Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, “Yıllardır devam eden, Sınıf Geçme Sınav Tüzüğü’nde yer alan akademik sınıflar ve devlet okullarındaki bu sınıflara giden 7.- 8. sınıf öğrencileri, onları kolejlere girmek için sınava hazırlayan öğretmenleri ve velileri hile ile arkadan hançerlenmiştir” ifadelerini kullandı.

Eğitim yılının sonuna geldiğimiz şu günlerde M.E.G ve Spor Bakanlığı var olan sorunları plan, program, diyalog yoluyla  çözmek yerine KAOS yaratmaya devam etmektedir.

Yıllardır devam eden, Sınıf Geçme Sınav Tüzüğünde yer alan Akademik sınıflar ve devlet okullarındaki bu sınıflara giden 7.- 8. Sınıf öğrencileri, onları kolejlere girmek için sınava hazırlayan öğretmenleri ve velileri hile ile arkadan hançerlenmiştir.

Birden bire keyfi değişikliklerle oldu-bittiler, kaoslar yaratan, Eğitim Bakanlığı yasaları, tüzükleri, imzaları hiçe sayarak velileri, öğrencileri, öğretmenleri yine enayi yerine koymuştur.

İlahiyat alanı açılması dahil, birçok yasa dışılığı kendi hakkı gören  Eğitim Bakanı  akademik takvimi de hiçe saymıştır. 2011-12 Yılı için hazırlanan ve altında eğitim bakanlığı imzası bulunan Akademik takvim son anda sahtecilikle değiştirilmiştir. Gerçek imzalı 2011-12 Yılı Akademik Takviminde Yönlendirme Sınavına girecek öğrencilerin MAARİF KOLLEJLERİNE 2-11 Mayıs tarihlerinde kayıt yaptırabileceği, 16 Haziran’da ise bu sınava girebileceği yazılmıştır. Oysa Eğitim Bakanlığı  Akademik Takvimi son anda yok sayarak, maarif kolejlerine girişi kaldırmıştır. Açıklamalarda belirtildiği ve Yönlendirme Kılavuz Kitapçığında yer aldığı şekli ile, bir yıldır emek harcayan öğrencilerin Maarif Kolejlerine girmesi son dakika keyfi bir şekilde engellenmiştir.

Bu keyfi ve son andaki değişiklik basit değildir. Devlet okullarına giden GCE, A Level gibi programları hedefleyen ve Akademik Sınıfları bu yüzden seçen öğrencilerin devletin MAARİF KOLLEJLERİNE girmeleri engellenerek özel okullara kayıt yapmaya zorlanması anlamı taşımaktadır.

Var olan sorunları çözmek yerine hep kaosa oynayan, kamusal eğitimi, öğretmenleri, öğrencileri sürekli hançerleyen, büyük icad, revizyon yapacağım diye eğitimle sürekli oynayan, yüzlerce çözülebilecek sorununu çözemeyen, plan-program yapmayan, açılış, şov peşinde koşan sn. Bakan yine bir yerlerden talimat almış devlet okullarına, halkın çocuklarına gol atmıştır. Devlet Okullarını ve nitelikli, parasız, bilimsel, her  çocuğuna eşit eğitimi gözden çıkaran,  sn. Bakan MİLLİ EĞİTİM BAKANI değildir. Halkın çocuklarının eğitim hakkını çalan ve talimat aldığı yeşil sermaye çevrelerine hizmet eden bir gizli ajan gibidir. Bu anlayışla, kim bilir daha kaç oldu-bitti, yasadışı ve kaos yaratılarak devlet okullarından özel okullara akış teşvik edilecektir.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
217AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin