.Yeniçağyeniçağ güncelKıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk siyasi partiler Athienou’yu ziyaret etti
yazarın tüm yazıları:

Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk siyasi partiler Athienou’yu ziyaret etti

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum siyasi partileri Slovakya Büyükelçisi himayesinde yapılan görüşmeler çerçevesinde 26 Nisan Perşembe günü Athienou (Kiracıköy) köyü ve Piroi (Gaziler) geçiş noktasına giden yollu ziyaret etti.

Ziyaretten önce siyasi parti temsilcileri Athienou Belediye Başkanı Demetris Papapetrou ile belediye binasında görüştü.

Görüşmeden sonra açıklamada bulunan Papapetrou, toplantıda Piroi geçiş noktasının açılması konusunun ele alındığını ve geçiş noktasının açılmasının öneminin ele alındığını söyledi.

Geçiş noktaların açılmasıyla ilgili komitenin üyesi Sotos Zakheos ise yaptığı açıklamada, Piroi geçiş noktasının açılması için beş toplantı gerçekleştiğini ve geçen Eylül’den beri çabaların durduğunu söyledi.

Zakheos, iki hafta önce komite üyelerinin Lefke geçiş noktasını ziyaret ettiklerini belirtti.

Piroi geçiş noktasının açılmasının bölgede ikamet edenler için büyük önem taşıdığını ifade eden Zakheos, Lefka bölgesinde ikamet edenler de bölgedeki geçiş noktasının açılmasını istediklerini belirtti.

Zakheos, Kıbrıs Rum tarafının iyi niyetle iki barikatların açılması için çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Slovakya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Anna Turenicova ise iki toplumu siyasi partilerin Piroi ve Lefka’da ikamet edenlerin talebini desteklediklerini söyledi.

Büyükelçi, Slovakya Büyükelçiliğin iki toplumun siyasi partileri arasında yapılan diyalogun devam ettmesini istediğini belirtti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden Armağan Candan ise yeni barikatların açılmasını desteklediğini ve bugüne kadar açılan geçiş noktalarının iyi bir gelişme olarak niteledi.

Geçiş noktaların açılmasıyla ilgili komitenin Kıbrıslı Türk üyesi Mustafa Yücelten ise ne Lefke ne de Athienou’da yapılan çalışmalara katılmadı.

Konuyu değerlendiren YKP Yürütme Kurulu Sekreteri Murat Kanatlı, bu konuda iki taraftan siyasi parti temsilcilerinin katılımı ile Slovakya Elçiliği himayelerinde altkomite toplantılarının yapıldığını, Eroğlu ekibinde yer alan ilgili komite üyelerinin bilgilendirildiğini ama ne yeni geçiş noktası açılması tartışmaları, değerlendirmeleri, hazırlıkları ile ilgili yapılan hiçbir toplantıya veya çalışmaya Kıbrıs’ın kuzeyindeki resmi komite üyelerinin katılmadığı söyledi. Geçiş noktaların açılmasıyla ilgili komitenin Kıbrıslı Türk üyesi Mustafa Yücelten’in bu konuda sorumlu kişi olduğunu hatırlatan Kanatlı, Yücelten’in kendileri için önemli olduğunu iddia ettikleri Lefke’deki geçiş noktasına yapılan ziyarete de gelmemesinin basit bir umarsızlık değil, tersine Eroğlu ve ekibinin samimiyetsizliğinin en net ifade olduğunun altını çizdi. Kanatlı, Eroğlu ve ekibin herşeyi şov için yaptığını, medyaya oynadığını ama pratik hiçbir çalışmanın içinde yer almadığını söyleyerek, bunun da görüşüyor gözükmek için masada olunması anlamına geldiğini vurguladı. Kanatlı, Eroğlu’nun seçim döneminde sarayı herkese açacaklarını iddia ettiğini ama elçilerin, siyasi parti temsilcilerinin toplantılarına bile katılım bilgi vermekten kaçındığını söyleyerek, böylesi samimiyetsizlik ortamı için Kıbrıs sorununa çözüm bulmanın mümkün olmadığının altını çizdi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
218AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin