toplumsal muhalefettoplumsal hareketlerPOLİS ŞİDDETİNE KARŞI EYLEM YAPILDI
yazarın tüm yazıları:

POLİS ŞİDDETİNE KARŞI EYLEM YAPILDI

Yeniçağ podcastını dinleyin

Ara Bölge’de 5 aydır süren işgal eylemi, Kıbrıs’ın mücadele tarihinde önemli bir deneyim ve kayıtsız kalınmaması gereken bir direnişe dönüşmekte…

6 Nisan Cuma akşamı AraBölgeyi İşgal Et (Occupy the BufferZone) Hareketi’nin işgalindeki mekanın polisler tarafından baskına uğraması sonucu, 28 kişinin tutuklanması ve yaşanan polis şiddetini protesto amacıyla Perşembe akşamı Lefkoşa’nın güneyinde bir eylem ve yürüyüş gerçekleştirildi.

Kıbrıs’ın güneyindeki liseli öğrenci grubu Skapoula’nın çağrısıyla toplanan eylem, Eleftheria meydanından başlayarak Makarios caddesi, Baf Kapısı Polis Karakolu ve Lidra sokağı rotasında sloganlarla yürüdü. Lefkoşa’nın kuzeyinden gelenlerle birlikte yaklaşık 200 kişinin katıldığı eylemi az sayıda polis uzaktan izledi, yolları kesip trafiği durduran gruba yaklaşmamaya adeta özen gösterdi. Çoğunlukla gençlerden oluşan eylemciler 2 saati aşkın bir süre boyunca kararlılık, coşku ve enerji ile sokakları dolaştılar, sık sık anti-kapitalist ve polis karşıtı sloganlar atıldı. Türkçe atılan “İsyan, Devrim, Özgürlük!” sloganı da yürüyüşün popüler sloganlarından oldu. Yürüyüş, Ara Bölge’deki işgal eyleminin olduğu yerde son buldu.

15 Nisan’da eylemlerinin 5. ayını kutlamaya hazırlanan Hareket, bu çerçevede Pazar akşamı 8’de, Polonya’dan eyleme katılan iki aktivistin çektikleri işgal eylemini anlatan  belgeseli Ara Bölge’de halka açık olarak göstermeyi planlıyor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin