toplumsal muhalefettoplumsal hareketlerPetrol Dolum Tesisine Hayır İnisiyatifi’nin Yenikonuk’ta düzenlediği pikniğe yoğun katılım oldu
yazarın tüm yazıları:

Petrol Dolum Tesisine Hayır İnisiyatifi’nin Yenikonuk’ta düzenlediği pikniğe yoğun katılım oldu

Yeniçağ podcastını dinleyin

Petrol Dolum Tesisine Hayır İnsiyatifi’nin Yedikonuk’ta “Geleciğimize Sahip Çıkalım” sloganıyla 22 Nisan, Pazar günü düzenle pikniğe çok sayıda vatandaşın yanı sıra sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Yedikonuk sahilinde petrol dolum tesisinin yapılmak istenilen yerde gerçekleşen etkinliğe İskele kaymakamı Bünyamin Merhametsiz “ateşli piknik yasağı” getirmesi birçok çevrede alay konusu oldu.

Piknikten önce İnsiyatif, Cumartesi akşamüzeri çadır kurarak doğa nöbeti gerçekleşti. Piknik ise doğa nöbetinin tamamlanması ile başladı. Etkinlikte, Eko Turizm yatırımcısı İsmail Cemal, bölge halkı adına Akil Paşa, otel yatırımcısı Ahmet Zeki Genç ve siyasi parti temsilcileri kısa birer konuşma yaptı.

Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten’in insiyatif adına basın bildirisini okumasının ardından balonlar bırakıldı, uçurtmalar uçuruldu. Mehmetçik ve Yenierneköy belediyesi folklor ekipleri birer gösteri yaptıktan sonra etkinlik konserlerle devam etti. Kuzey Tarık, Arda Gündüz ve Doğa Orkestrası konserlerinin yanında Baraka Kültür Merkezi resim etkinlikleri düzenledi. MAGEM gençleri ise bisikletleriyle bölgeye geldi. Etkinlik serbest etkinlikler ve Yudi dağına yürüyüşle bitti.

Petrol Dolum Tesisine Hayır İnisiyatifi adına Hasan Sarpten’in okuduğu bildiride, eşsiz sahillerden birine sahip Yedikonuk’a yapılması planlanan petrol dolum tesisine halkın tüm karşı çıkışlarına rağmen hükümetin aldığı karardan dönmediğine vurgu yapıldı. Bildiride, hükümet ve Başbakan İrsen Küçük’ün yatırımı hayata geçirebilmek için birtakım odakların kontrolü altına girdiği belirtildi. Petrol dolum tesisi kurulması için ülkede yaşananların, iktidardakilerin acizliğini ortaya koyduğunu belirtilen bildiride, halkın değil, birilerinin çıkarlarının savunulduğu ifade edildi.

 

GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Petrol Dolum Tesisine Hayır İnsiyatifi açıklamasının tamamı şöyle:

Uzunca bir süredir ülke gündemimizi meşgul eden Karpaz’ın en eşsiz sahillerinden birisi olan Yedikonuk sahilinde yapılması planlanan PETROL DOLUM TESİSİ tüm halkımızın karşı çıkışına karşın hükümet tarafından halen iptal edilmiş değildir. Anlaşılan odur ki, hükümet ve başbakan İrsen Küçük, çevrecilerden öte toplumdaki tüm dernek, oda, birlik, sendika, siyasi parti ve her bireyin, hatta kendi partisine mensup üyelerinin ve milletvekillerinin dahi doğru bulmadığı bu sözde (!) yatırımı hayata geçirmek için ‘‘birtakım odakların’’ kontrolü altına girmiştir.

Petrol Dolum Tesisi kurulması için ülkemizde yaşananlar, tek kelimeyle iktidardakilerin ‘‘acizliğini’’ ortaya koymakta ve ‘‘halkın’’ değil, ‘‘birlerinin’’ çıkarını savunduğunu açıkça göstermektedir. Aksi halde, dünyada örneği olmayan bir şekilde ‘‘Serbest Bölge’’ statüsü verilerek yapılacak olan ve Türkiye’deki 56 petrol dolum tesisinin toplam kapasitesinin dörtte biri büyüklüğünde olacak olan bu yatırım halkımıza reva görülmezdi.

Buradan hükümete soruyoruz: Herşeye rağmen, bu girişimi daha ne kadar ‘‘masum’’ ve ‘‘faydalı’’ olarak halka yutturmaya çalışacaksınız? Tüm toplum topyekün direnç gösterirken ‘‘ne pahasına olursa olsun’’ diyerek bu ‘‘ısrar’’, bu ‘‘inat’’ daha ne kadar devam edecektir? Yoksa, halkın değil ama sizin bu yatırımdan maddi ve siyasi çıkarı mı vardır? Biliniz ki, bu aşamadan sonra sessiz kaldığınız ve bu projeyi desteklemeye devam ettiğiniz her gün halkımız bunun gerçekliğine daha fazla inanmaktadır.

Tüm toplum PETROL DOLUM TESİSİNE HAYIR derken bu isteğe ve iradeye sırt çeviren bir yönetim olamaz. Artık bu projeyi iptal etmekten başka seçeneğiniz yoktur… Halkımız, bu konudaki gerçekleri tüm ‘‘çıplaklığıyla’’ öğrenmiştir. Ya bu projeyi iptal edecek, ya da siyaseten bunun bedelini ödeyeceksiniz. Çünkü, geriye tartışılacak tek bir şey kalmıştır. O da, bu hükümet ‘‘halkın’’ hükümeti değilse, acaba ‘‘kimin’’ hükümetidir?

Hükümet artık ne yapacağını şaşırmış durumdadır. Bu tesisin ülkeye ne getireceğini topluma açıklayamazken, attıkları her adımda kendileri ile çelişmeye devam etmektedirler. Bir yandan buraya Petrol Dolum Tesisi kurulmasında tehlike görmezlerken, öte yandan ateşli pikniği yasaklamayı marifet saymaktadırlar. Anlaşılan, bu hükümet, piknikteki mangalların ateşinden yangın çıkma ihtimali olduğunu ama Petrol Dolum Tesisi’nde yangın çıkma ihtimali olmadığını söyleyecek kadar ‘’şuurunu’’ kaybetmiş durumdadır.

Kimse halkımızın çocukları için geleceğine sahip çıkmasına engel olamayacaktır. Bilinmelidir ki, bu ‘‘geleceği yok etme girişimi’’ iptal edilene kadar inisiyatifimiz her türlü hareketi sergilemeye ve Petrol Dolum Tesisine karşı mücadeleyi daha da yükseltmeye devam edecektir. Bizlerin bu konuda atacağı daha çok adım, gideceği daha çok yol vardır. Ama hükümet için artık yolun sonu gelmiştir…

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin