toplumsal muhalefetsendikal hareketKTÖS: "Sorunu yaratanlardan çözüm beklemek, umut öldürmektir"
yazarın tüm yazıları:

KTÖS: “Sorunu yaratanlardan çözüm beklemek, umut öldürmektir”

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şenel Elcil, yayımladığı basın bildirisi ile, sorunu yaratanlardan çözüm beklemenin, umutları öldürmekten başka bir işe yaramayacağını belirtti. Açıklamanın tam metni şöyle:

Kıbrıs sorununu yaratanlardan, sorunu çözmelerini beklemek, umutları öldürmekten başka bir işe yaramamaktadır.

Kıbrıslı Türkler’le Kıbrıs Cumhuriyeti’ni paylaşmak istemeyen Rum liderliği, ara bölgede bölünmeyi protesto eden gençlere polis gücü ile müdahale ederken, Kıbrıslı Türkler adına Sn. Eroğlu İslam ülkelerinden medet umarak Suudi Arabistan’a koşmaktadır. Çok uluslu şirketlerin çıkarlarını korumayı, Amerika’nın çıkarlarına hizmet etmeyi temel görev bilen, Filistinliler ezilirken, Irak’ta, Afganistan’da, Mısır ve Libya’da Müslümanların uğradığı kıyıma seyirci kalan Araplar’dan fayda ummaktadır. Sn. Eroğlu öncelikle anlaşmanın, çözümün ve barışın ne olduğunu içine sindirmelidir. Kendi toplumunuz baskılarla “ülkelerinden göç ettirilirken, ülkemiz parça parça AKP yandaşlarına peşkeş çekilirken, “Rumlar anlaşma istemez” deyip çözüm masasını berhava etmeye çalışmak ayrılıkçılığa hizmet etmektir.

Sn. Eroğlu bilmelidir ki, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin anayasal nizamını tekrardan tesis etmek ve toprak bütünlüğünü korumak için müdahalede bulunup adayı bölen, nüfus taşıyıp vatandaşlık dağıtarak Kıbrıslı Türkler’in siyasi iradesini ortadan kaldıran, Rumlardan kalan malları ganimet adı altında dağıtan, adanın kuzeyinde kendine bağlı bir yönetim kurduran, toplumsal varlıkları kendi sermayesine peşkeş çeken, Kıbrıslı Türkler’in fakirleşmesi ve adadan göç etmesi için dayatma yapan, Rumlar değildir.

Uluslar arası hukuğa aykırı tüm bu yapılanları göz ardı ederek ve Rumların bu hukuksuzluğu reddetmelerini bahane göstererek “Rumlar çözüm istemez” demek çocuk kandırmaktır.

Sn. Eroğlu, çözüm Arabistan çöllerinde değil, Lefkoşa’dadır. Fakat sizin kökünüz Ankara’da olduğu için ve yeminli bir ayrılıkçı olduğunuzdan dolayı Ankara’ya hizmeti Kıbrıslı Türkler’e tercih ediyorsunuz. Aldığınız talimatlar gereği, adanın kuzeyinde petrol arama, petrol tesisi kurma, sınır kapılarında kendi insanlarına eziyet çektirme, Pile’deki tutuklamayı bahane ederek provokasyon yapma ve olayları çarpıtarak, 1 Temmuz’a giden süreçte toplumu yeni bir maceraya sürüklediğinizin farkındayız. Çünkü biliyoruz ki, sorunu yaratanlar sorunu çözemez.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin