yazarın tüm yazıları:

BES meclis önündeydi

Yeniçağ podcastını dinleyin

Kıbrıs Postası – Burcu Akkaya

Belediye Emekçileri Sendikası’nın (BES), maaşların geç ödenmesi ve imzalanan protokole işverenin uymaması nedeniyle başlattıkları süresiz grevde bugün Meclis önünde eylem yapmak istedi ancak polis müdahale etti.

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) önünden yürüyüşe geçen belediye çalışanları, Sarayönü, oradan da Ledra Palas ışıklarından Meclis’e yürüdü.

BES üyeleri Meclis önüne geldiğinde polis barikatıyla karşılaştı. Meclis ana kapısına yürümek isteyen belediye çalışanlarına polis izin vermedi.

Kısa süreli yaşanan arbadenin ardından,  Meclis önünde Sendikal Platform üyeleri açıklama yaptı.

 

“KAPILAR YÜZÜNÜZE KAPANACAK”

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı konuşmasında cumartesi günü çalışılmadığı gerekçesiyle işverenin protokole uymamasını kınayarak, Çalışma Bakanı’nın esas görevinin çay partilerinde gezmek mi olduğunu sordu.

Bıçaklı, “Siz hiç çocuğunuz paranız olmadığı için, harçlık veremediğiniz oldu mu? Siz hiç eşiniz hastalandığında parasızlıktan hastaneye götüremediğiniz oldu mu? Çok yakında bu insanların evlerine geleceksiniz ama kapılar yüzünüze kapanacak. Çok yakında 50 binleri, 60 binleri görecekler”

 

“KRALLARLA KÖLELER OLMAYACAK”

Bıçaklı’nın konuşmasının ardından KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel söz aldı.

Gökçebel, “Bu ülkede krallarla, köleler yaratmaya çalışıyorlar. Bu köleler arasında polislerde var ve kralları koruyorlar. Krallar değil biz çoğuz. Çok olandan korkuyorlar. Bizler kimin mercedesler götürdüğünü biliyoruz. Krizden kimin etkilendiğini biliyoruz. Bu ülkede krallar ve köleler olmayacak”

 

“EKMEK KAVGASININ HER TÜRLÜSÜ YASALDIR”

Dev-İş Başkanı Mehmet Seyis ise konuşmasında BES üyelerinin grevlerindeki haklılığa değindi.

Seyis, “Bu kavgadan daha yasal kavga olamaz. Bu ekmek kavgasıdır. Biri yer biri bakar kıyamet bundan kopar. Sırf o koltuklarda otursunlar diye bu memleketi bu hale soktuklar”

 

“EMRİ VEREN DE TETİĞİ ÇEKEN DE SUÇLUDUR”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil ise sendikalarının maddi ve manevi BES üyelerinin yanında olduklarını belirterek, hertürlü eylemlerine destek vereceklerini açıkladı.

Elcil, “Eroğlu, Urfa’da geziyor. Eroğlu, Cemal Bulutoğluları’na 10 milyon borçlanma yetkisi verdi. Cumhurbaşkanı olabilmek için yaptı. Kadın ticaretinden vergi alan bakanımız ‘memleket uçuyor’ diyor. Uçan bir şeyler var. Doğru, bir gazetede 307 defa bir yerlere uçmuşlar. Biz bu batan, çöküntünün altında kalmayacağız. Biz kendi ülkemizde polis barikatıyla karşılaşıyoruz. Emri veren de, tetiği çeken de suçludur. Bunlar biran evvel gitmelidir”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
216AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin