habergüncel haberStefanou: Hükümet Kıbrıs Türklerinin ibadet yerlerine saygı gösteriyor
yazarın tüm yazıları:

Stefanou: Hükümet Kıbrıs Türklerinin ibadet yerlerine saygı gösteriyor

Yeniçağ podcastını dinleyin

(KHA) – Hükümet Sözcüsü Stefanos Stefanou, Limasol’daki Hacı İbrahim Ağa Camii’nde çıkan yangını politikleştirmeye çalışan Kıbrıs Türk tarafını kınadı.

Stefanou, yangının Cumartesi günü erken saatlerde kasten çıkarıldığını, caminin tahta damının hasar gördüğünü, dış duvarlarında da hasara yol açtığını bildirdi.

Sözcü, Eski Eserler Dairesi yetkililerinin inceleme yaptıklarını, yangının verdiği hasarın arkeolojik öneme haiz olmadığını, tamir çalışmalarının başladığını duyurdu.

Polise, olayın tamamen araştırılması ve sebep olanların bulunması için kesin talimat verildiğini açıklayan Stefanos Stefanou, Kıbrıs Türk tarafının bu konuyu mesnetsiz iddiaları kullanarak politikleştirmesini kınadı ve “Kıbrıs Cumhuriyeti, özgür bölgelerdeki Kıbrıslı Türklerin ibadet yerlerine ve anıtların tam anlamıyla saygı göstermektedir, onları korumaktadır” dedi.

Hükümet Sözcüsü, aksine Türkiye’nin, ülkenin kültürel mirasını değiştirmek amacıyla Kıbrıs’ın Türk işgali altındaki bölgelerde bulunan kiliseleri, kültürel ve dini anıtları tahrip ettiğini belirtti.

Stefanou, Kıbrıs Türk tarafının olayı siyasi nedenler için istismar etme girişiminin, zaten Türkiye’nin uzlaşmazlığından dolayı olumsuz olan müzakerelerin havasını kötüleştirdiğinin altını çizdi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
236AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin