YKPYKPfem8 Mart'ta talepler bir kez daha sokakta ortaya kondu!
yazarın tüm yazıları:

8 Mart’ta talepler bir kez daha sokakta ortaya kondu!

Yeniçağ podcastını dinleyin

YKPfem’in 8 Mart eylemi değerlendirmesi şöyle:

Geçen yıl başlatılan 8 Mart yürüyüşü bu yıl da bir takım etkinliklerde daha da genişleterek gerçekleşti.

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü Organizasyon Komitesi’nin  iki ay boyunca yürüttüğü yoğun çalışmaları sonucunda Pronto Çemberi’nden Selimiye Meydanı’na kadar olan yürüyüş, ve Selimiye Meydanı’nda etkinler düzenlendi, 8 Mart öncesi ve gün içinde de ‘Sesini al da gel’ sloganıyla halk yürüyüşe ve meydana davet edildi.

Yürüyüş boyunca ‘kadınlar birlik olsa dünya yerinden oynar’, ‘beleş kreş’, ‘zıpla zıpla zıpla, homofobik değilsen zıpla’, ‘kadına değil tecavüze barikat ger’, ‘homofobiye, tecavüze, şiddete karşı ses çıkar’, ‘sokakları da meydanları da geceleri de terketmiyoruz’, ‘görünmez emek sesini yükselt’, ‘egemen bağış koptu mu gayış’ gibi halkın bütününü ilgilendiren konulara dikkat çekti. Selimiye Meydanı’na giderken kısaca Meclis/Elçilik önünde de durulup sloganlar bu kurumlara, ve polise yöneltilmeye devam edildi.

Meydanda barış aktivistleri ve kadın vokaller sosyal sorumluluk içeren şarkılarıyla programa eşlik etti, poi gösterileri gerçekleşti, örgütler kendi yaptıkları çalışmaları ile halka feminizm, kadına karşı şiddet, kadının görünmez emeği, seks köleliği hakkında mesajlar verdi.

YKP-fem bu yıl tema olarak kadına karşı şiddet, görünmez emek, ve anti-militarizm konularına odaklandı, ve mesajlarını birçok şekilde katılımcılara ulaştırmayı hedefledi. YKP-fem bu konular üzerine yazmış olduğu bilgilendirici bildirilerini, ve şiddetin temel sebeplerinin bir dizi ayrımcılık olduğuna dikkatleri çeken şiddete karşı yürüttüğü kampanyasıyla ilgili ürettiklerini katılımcılarla paylaştığı standıyla meydanda etkin rol aldı. Buna ilaveten vitrin mankenleri kullanarak görünmez emek, LGBTK hakları, kadına karşı şiddet ve kadınların iş piyasasında uğradığı mağduriyetlere dikkat çekti.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
5,999BeğenenlerBeğen
796TakipçilerTakip Et
1,253TakipçilerTakip Et
217AboneAbone Ol

yazılar

Yeniçağ Podcastını dinleyin